Sapiskaa MM-järjestäjille! Ruotsalaismestarin kompuroinnista kylmiä väreitä Suomen leirissä – "Tuollaiset pitäisi huomioida"

Ebba Andersson toteutti unelmansa maailmanmestaruudella – "Halusin olla ensimmäisenä suksienvaihdossa" 1:27
Ebba Andersson toteutti unelmansa maailmanmestaruudella – "Halusin olla ensimmäisenä suksienvaihdossa."

Suomen maastohiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Mika Venäläinen arvosteli Planican MM-hiihtojen latujen turvallisuutta naisten yhdistelmäkisan jälkeen.

Riskit konkretisoituivat ikävällä tavalla perjantaina, kun Arsi Ruuskanen loukkaantui hänen MM-matkansa päättäneellä tavalla törmäyksessä mainosaitaan miesten yhdistelmäkisassa.

– Eilinen Arsin kaatuminen, siinä oli järjestäjiltä virhe. Ei niitä (mainosaitoja ja niiden päitä) ollut suojattu millään tavalla, Venäläinen kertasi naisten kisan jälkeen lauantaina.

Vaikka kyseistä kohtaa radassa oli muutettu turvallisemmaksi tälle päivälle, Venäläinen kiinnitti huomiota siihen, että vaarallisia paikkoja riitti edelleen.

– Suojaamattomia aidan päitä oli edelleen. Ebba (Andersson) olisi ihan hyvin voinut laskea siihen aidan päähän.

– Jos hän olisi pikkuisen aiemmin kaatunut, niin pahimmillaan hän olisi leikannut samalla tavalla siihen aidan päähän. Kyllä tuolla (suoja)patjoja näyttää olevan, mutta kaikki eivät ole käytössä, Venäläinen kommentoi.

– Tuollaiset pitäisi huomioida. Ovatko tuollaiset mutkalaskut oikeita mainospaikkoja, sitä mitä en taas tiedä.

– Kun Suomessa katsoo kisoja, niin jos kymmenen metrin päässä on pylväs, niin se pitää suojata jollain villapaalilla tai muulla, Venäläinen taustoitti.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Järjestäjien ponnisteluilla kuitenkin arvoa antavan Venäläisen mukaan juuri radan pehmeys lisää vaaraelementtiä hiihtäjille.

– Noissa pehmeissä kohdissa ei voi mitään, jos se (suksi) haukkaa. Niin se kävi Ebballekin.

Venäläinen on hyvin tyytyväinen Suomen huoltoporukan suoritukseen kisoissa tähän mennessä. Esimerkiksi naisten yhdistelmäkisassa viidenneksi tullut Kerttu Niskanen oli huoltopomon mukaan ollut erittäin tyytyväinen suksiinsa lauantaina.

 – Paska maku, kun ei mitalia tullut, Venäläinen tiivisti suomalaisen hiihtopäivän.  

Kerttu Niskanen taisteli aivan loppuun saakka MM-pronssista – "Hiukan harmittaa" 2:11
Kerttu Niskanen taisteli aivan loppuun saakka MM-pronssista – "Hiukan harmittaa."

Lue myös:

    Uusimmat