Miten ympärivuotiseen ajoon tarkoitetut renkaat sopivat Suomen oloihin? Asiantuntija: "Suomalainen autoilija tietää ja tiedostaa, että..."

Ympäri vuoden ajettavia autonrenkaita saa nyt myös Suomessa 5:43
MTV Uutiset selvitti, miten ensisijaisesti Keski- ja Länsi-Euroopan oloihin suunnitellut renkaat sopivat Suomen talveen.

Suomessa on nykyisin myynnissä perinteisten kitka- ja nastarenkaiden rinnalla myös ympärivuotiseen ajoon tarkoitettuna renkaita.

Suomessakin saattaa tulla uuden auton mukana vain yksi satsi renkaita, jotka ovat niin sanottuja all season -renkaita. MTV Uutiset selvitti, miten ensisijaisesti Keski- ja Länsi-Euroopan oloihin suunnitellut renkaat sopivat Suomen talveen. 

Suomen Euromaster Oy:n toimitusjohtaja Carl Segercrantz suosittelee ykskantaan, että kesällä Suomessa ajetaan kesärenkailla ja talvella talvirenkailla.

– Kyllähän se varmasti toimii joissakin olosuhteissa ja joillakin markkinoilla. Talvella tarvitaan kyllä näillä leveysasteilla kunnon talvituotteet. 

– Emme suosittele, että nämä niin sanotut all season -renkaat olisivat paikallaan Suomen talvessa, Segercrantz painottaa.

Segercrantzin mukaan suomalaiset autoilijat suosivat edelleen selkeästi kitka- ja nastarenkaita talvella.

 – Suomalainen autoilija on hyvin valistunut, sillä Suomessa kyllä pääasiallisesti vaihdetaan talveksi kunnolliset talvirenkaat.

Yllä olevalla videolla selvitetään, millaiset ympärivuotiseen ajoon tarkoitetut renkaat ovat!

Eroaa ulkoisestikin

All season -rengas eroaa ulkoisestikin kitka- ja nastasrenkaasta.

– Senhän näkee jo pintakuviosta, urat ovat leveät pitkittäis- ja leveyssuunnassa. Myös kumiseokset ovat erilaiset, eli varsinaisissa talvituotteissa kumiseokset on varta vasten kehitetty ääriolosuhteita varten, Segercrantz kertoo. 

Segercrantz arvioi, että Suomessa ei ole erityisen suurta joukkoa sellaisia autoilijoita, jotka haluaisivat erityisesti ympärivuotiseen ajoon tarkoitettuja renkaita.

– Kyllä he ovat aika harvassa. Suomalainen autoilija tietää ja tiedostaa, että meidän talviolosuhteissa tarvitaan oikeanlaiset tuotteet. En näkisi, että tämän tyyppiset renkaat tai niiden osuus markkinasta olisi kovassa kasvussa.

Lue myös:

    Uusimmat