Miten miehelle voi sanoa hienovaraisesti ei? Naiset vastaavat

Aina viesti ei mene perille ensimmäisellä kerralla – varsinkaan jos toinen on syvästi ihastunut. Kuinka miehen voi torjua kohteliaasti? Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen!

"Miten miehelle voi sanoa hienovaraisesti ei? En haluaisi kuulostaa epäystävälliseltä." Nimimerkki Ongelmia takiaisen kanssa kysyy:

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Paras ja hienovaraisinkin keino sanoa miehelle ei, on yksinkertaisesti sanoa ei – mutta on eri asia, uskooko tai ymmärtääkö mies sanaa ei, varsinkin jos sananparsi on "kiitos ei" tai "ei kiitos". On epäystävällisempää jättää ilmaan epävarmuuden tai toiveikkuuden tunne, jonka nimissä joko mies tai nainen toivoo ja olettelee liikoja. Jos kyse on "takiaisesta", sitä suuremmalla syyllä kannattaa löytää itsestään se rohkeus sanoa "En ole kiinnostunut" ilman ylimääräisiä kiittelyjä tai perusteluita. Älä oleta, että totuudenmukaisuus olisi epäystävällisyyttä.

Myönnän itse, että olen sortunut esimerkiksi antamaan puhelinnumeroni ihmiselle, joka ei ole minua kovasti kiinnostanut: en ole vain itse hennonnut sanoa että ei kiitos tällä kertaa. Ehkäpä yksi syy on se, että tällaisessa tilanteessa tuntuu siltä, että ei-sanalle pitäisi löytyä kunnon perustelut. Ja perusteleminen on haastavaa, koska aina ei sitä itsekään ei täysin tiedä, että miksi ei."
– Nainen, 27, sinkku

"Minun kokemukseni mukaan miehelle ei voi sanoa hienovaraisesti ei, koska miehet eivät ole ohjelmoituja ymmärtämään hienovaraisia viestejä. Miehelle pitää sanoa jämäkästi ei, valehdella poikaystävästä, kuukautisista (et maininnut, missä tilanteessa haluat kieltäytyä), mistä tahansa, mutta ei voi vain sanoa jotain antaakseen ymmärtää, ettei kiinnosta – kun eivät ne ymmärrä!"
– Nainen, 27, sinkku

"Miksi miehelle pitäisi sanoa hienovaraisesti ei? Jos viesti ei mene perille, niin on syytä vääntää rautalangasta: uskon, että se on sekä naisen että miehen etu. Jos toinen on korviaan myöten ihastunut, voi olla vaikeaa vastaanottaa aivan perustavanlaatuisiakin viestejä ja jos siinä vaiheessa naista ei kiinnosta, on parempi palauttaa mies maan pinnalle. On eri asia puhua tiukasti suoraan kuin olla epäystävällinen. Pidä mielessäsi myös se, että et yksinkertaisesti voi olla kaikkien ystävä."
– Nainen, 25, avoliitossa


"Joskus pitää olla hienovarainen, ja siihen tarvitaan diplomatiaa ja sitä että osaa lukea toista. Joskus hienovaraisuuden voi heittää järveen, ja sanoa aivan suoraan EI. Päättelen nimimerkistäsi että tässä tapauksessa on parempi sanoa takiaiselle että en ole sinusta kiinnostunut, älä tuhlaa aikaasi minuun. Suora ei on takiaisen irrottamisessa parempi tapa kuin kiertely ja kaartelu."
– Nainen, 42, avoliitossa

"En ymmärrä, miksi yli-innokkaalle miehelle pitäisi esimerkiksi valehdella elämäntilanteen monimutkaisuudesta tai muuta vastaavaa. Tällaisella tekniikalla takiaisesta ei ainakaan pääse eroon, ja hän jää todennäköisesti elättelemään toiveita, että nainen kiinnostuisi hänestä jossain vaiheessa. Parempi on vain sanoa suoraan mutta kauniisti, että olet kiva tyyppi, mutta valitettavasti et kuitenkaan sellainen, johon voisin ihastua."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Miehelle ei välttämättä kykene sanomaan hienovaraisesti ei siten, että mies sen ymmärtää. Toki sitä voi yrittää, mutta miksi toisaalta kierrellä asiaa? Suoraan puhuminen on parasta, ja silloin kaikki tietää, missä mennään. En tarkoita, että tarvitsisi olla ilkeä, kyllä sen suoran ei:n pystyy sanomaan hyvässä hengessä."
– Nainen, 28, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock, Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja