Miten hillitä lapsen pelaamista? Lue vinkit!

Lapsenkin pelaaminen voi ryöstäytyä käsistä ja vanhemman tehtävänä on suitsia peli-intoa. Tärkeintä on päättää jo etukäteen, minkä verran konsolin tai tietokoneen äärellä saa viettää aikaa ja pitää siitä kiinni.

Terveyden ja hyvinvoinnin julkaisu "Nuoret pelissä" antaa vinkkejä ja apuvälineitä vanhemmille. Lapsikin voi jäädä koukkuun pelaamiseen ja miksi ei jäisi? Värikäs ja valloittava mielikuvitusmaailma on kiinnostava niin aikuiselle kuin lapsellekin.

Peli-intoa kannattaa kuitenkin suitsia, jotta se ei mene liiallisuuksiin.

Miten pelaamista voi hillitä?

  • Sopikaa yhdessä siitä, mikä on sopiva aika pelaamiseen ja pelatkaa vain lyhyitä aikoja kerrallaan. Ajantaju hämärtyy helposti pelikonsolin tai tietokoneen äärellä, joten on hyvä pohtia jo etukäteen milloin on aika lopettaa.
  • Pitäkää päiväkirjaa peliajoista.
  • Pelaaminen ei saa haitata arkea ja rutiineja: Jos läksyt tehdään tiettynä aikana, ei pelaaminen saa syrjäyttää tätä rytmiä. Sama pätee esimerkiksi nukkumisaikoihin ja ateriointiin.
  • Aikaa on löydyttävä myös muulle elämälle: Harrastukset ja ystävien näkeminen ovat tärkeä osa lapsuutta. Myös levolle on jäätävä riittävästi aikaa.
  • Jos jokin peli koukuttaa huomattavasti lasta, voi siitä olla järkevää luopua.

Lähde: THL Nuoret pelissä -julkaisu

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja