Mitä Valtteri Bottakselle tapahtui? Suomalaiskuski avasi dramaattisen keskeytyksensä taustan

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas joutui keskeyttämään Eifelin GP:n teknisen vian takia. Tätä ennen Bottas oli vielä voittotaistelussa mukana. Keskeytys toikin Bottakselle valtavan pettymyksen.

Suomalaiskuski lähti kisaan paalupaikalta. Ensimmäisessä mutkassa hän kävi kovaa taistoa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa. Bottas osoitti poikkeuksellista aggressiivisuutta, kun hän hyökkäsi uudelleen. Britti ehti jo hetkeksi Bottaksen edelle, mutta suomalainen otti kärkipaikan haltuunsa toisessa mutkassa. 

– Kävimme hyvää taistoa. En halunnut antaa hänelle mitään ilmaiseksi, Bottas kuvaili ensimmäisten mutkien taistoa Hamiltonia vastaan. 

Bottas oli kärjessä 13 kierroksen ajan. Lopulta hän teki ajovirheen, kun hän lukitsi renkaansa radan ensimmäiseen mutkaan. Samalla Hamilton pääsi suomalaisen edelle.

– Sitten oli pakko pysähtyä. Uudet renkaat tuntuivat kuitenkin hyvältä. Ajattelin, että voisin ohittaa hänet varikkopysähdysten yhteydessä. Mutta, niin…

– Auton tehot katosivat yhtäkkiä. Eikä se mennyt yhtään paremmaksi sen jälkeen. Menetin paljon voimaa autosta. Se liittyi jotenkin moottoriin. En tiedä vielä tarkkaa syytä. Siihen asti kaikki meni ihan hyvin, Bottas mietti. 

Videolla kuvaa keskeytyksestä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja