Valtteri Bottaksen synkkä päivä, Lewis Hamilton voitolla Schumacherin rinnalle – rangaistus pilasi Kimi Räikkösen ennätyspäivän

Tapahtumarikas Eifelin GP oli sysimusta kokemus Mercedeksen Valtteri Bottakselle, joka keskeytti tekniseen vikaan. Suomalaisen tallikaveri Lewis Hamilton kasvatti ykköstilalla MM-johtoaan ja nousi voittomäärässä Michael Schumacherin rinnalle. Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 12:s.

Kisan alku oli paalulta lähteneelle Bottakselle hieno, sillä hän piti taistellen Hamiltonin takanaan avausmutkissa

Huonoja uutisia alkoi putoilla kuitenkin pian. 13. kierroksella suomalainen teki lukkojarrutuksen avausmutkassa, minkä seurauksena Hamilton painoi ohi. Bottas kävi varikolla renkaiden vaihdossa, mutta 19. kierroksella homma oli ohi: Bottaksen auton moottorista hävisi tehot ja Mercedes-kuski kaartoi varikkopilttuuseen.

Juttu jatkuu videon alla.

Tämän jälkeen Hamilton hallitsi kilpailua kärjessä, mutta sai vielä jännitettävää 45. kierroksella, kun McLarenin Lando Norrisin keskeytys toi turva-auton radalle.

Red Bullin Max Verstappen pääsi haastamaan Hamiltonia voitosta, mutta britti jäädytti tilanteen suvereenisti. Muillakaan kärkisijoilla ei tapahtunut enää muutoksia.

Hamilton ajoi ruutulipulle 4,4 sekunnin erolla Verstappeniin. Kolmanneksi ylsi Renault-kuski Daniel Ricciardo (+10,1). Palkintosija oli Ricciardolle ensimmäisen Renault'lla, ja ranskalaistallin ensimmäinen vuonna 2016 alkaneella uudella tulemisella.

Voitto oli Hamiltonin uran numero 91, millä hän sivuaa Michael Schumacherin ennätystä.

Toisen F1-sarjan ennätyksen – 323 kisastarttia – tehnyt Kimi Räikkönen lähti 19. ruudusta ja taisteli pitkään peräpäässä. 14. kierroksella hän torppasi Williamsin George Russellin ulos kisasta, mistä seurasi 10 sekunnin aikarangaistus

Juttu jatkuu kuvan alla.

Räikkönen nousi parhaimmillaan kärkikymmenikköön, mutta hän putosi pistesijoilta kärsittyään aikasakon käytyään varikolla turva-auton aikaan.

Hamiltonin MM-johto Bottakseen on nyt 69 pistettä (230-161). Kolmantena on Verstappen 147 pinnalla.

F1-kausi jatkuu 12. osakilpailulla Portugalin Portimaossa 25. lokakuuta.

Eifelin GP:n lopputulokset: