Mitä suomalainen nainen arvostaa huulipunassa?

Suomalaiset naiset ovat ahkeria huulipunan käyttäjiä, mutta mitkä ovatkaan tärkeimmät kriteerit huulipunaa valitessa? Entä millainen huulipunasävy sopii aikuiselle naiselle?

Suomalaisnaiset ovat reippaita huulimeikin käyttäjiä: etenkin perinteinen huulipuna on suosittu vuodesta toiseen, mutta sen täytyy myös täyttää tietyt kriteerit ennen huulille sipaisua.

Suomalaisnaiset arvostavatkin huulipunassa ennen kaikkea hoitavuutta: huulipunan pitää myös kosteuttaa huulia.

Huulipunan kestävyyden pitää olla hyvä, mutta puna ei saa kuivattaa huulia. On myöskin tärkeää, miltä itse puna tuntuu huulilla.

Suomalaisnaiset kiinnittävät huomiota myös sesongin muotiväreihin huulipunaa valitessa.

– Esimerkiksi lilan huulipunan kysyntä on ollut suuri: sitä suosivat etenkin aikuiset naiset, LumenenMaarit Veromaa paljastaa.

Millä muilla perusteilla suomalaisnainen valitsee huulipunasävyn?

– Huulipuna valitaan oman fiiliksen mukaan ja niin, että se kuvastaa omaa ajatusmaailmaa, Veromaa kertoo.

– Huulipunan väriä valitessa kriteereinä toimivat myös omat lempivärit. On myös tärkeää, että huulipuna sopii sen hetkisiin vaatteisiin.

Veromaan mukaan suomalaisnaisen meikkipussista tulisikin löytyä useampi eri sävy.

– Kannattaa olla useampia eri sävyjä, eikä vain yhtä, jolloin päivän huulipunan voi valita esimerkiksi vaatteiden mukaan, Veromaa vinkkaa ja muistuttaa:

– Tämä on hyvä nyrkkisääntö meikissä: mitä vahvempi silmämeikki, sitä vaaleampi huulipunasävy.

Myös tuoksulla on väliä

Muistatko, kuinka vahvalle ja pistävälle huulipunat tuoksahtivat aikoinaan? Nykyään useimmissa huulipunissa on kevyt, miellyttävä tuoksu. Onko tuoksulla kuluttajalle väliä?

– Kyllä vain! Veromaa kertoo.

– Raaka-aineet ovat kehittyneet niin paljon aikojen saatossa. Hajusteet antavat positiivisen tunnelman; niitä toden teolla kaivataan. Silti tuoksu ei saa olla liian vahva.

Tietenkin myös värillä on väliä: kirkkaat punaiset ja lilahtavat sävyt ovat olleet suosittuja suomalaisnaisten huulilla. Myös räväkkä oranssi on löytänyt tiensä monien meikkipusseihin.

– Punavioletti, viileänpohjainen huulipuna raikastaa hymyä ja saa hampaat näyttämään vaaleammilta, Veromaa vinkkaa.

– Vahvemmat värit sopivat etenkin aikuiselle naiselle, nude puolestaan nuorelle.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat