Mitä draamaa! Ilveksen ja HPK:n ottelussa erikoinen käänne – tunteet kuumenivat, Kerhon pitkä tappioputki poikki

Ilveksen ja HPK:n ottelussa draamaa – kotijoukkueelle rankkari, Antti Saarela suihkuun 5:20

Jääkiekon SM-liigassa lauantain kierroksella ohjelmassa oli kolme ottelua. Dramaattisin taisto nähtiin Tampereella, missä HPK pystyi katkaisemaan pitkän tappioputkensa Ilveksestä otetun 5–4-voiton myötä.

Ennen lauantain kierrosta HPK oli hävinnyt kahdeksan edellistä otteluaan. Vieraat saivat taistolle hyvän alun, kun Juuso Ikonen ampui kiekon verkkoon läpiajon päätteeksi.

Toisessa erässä asetelmat keikkuivat. Ensin Ilves tasoitti ja meni johtoon. Tämän jälkeen HPK tasoitti ja karkasi etumatkalle. Erätauolle poistuttiin lukemista 3–3, kun Teemu Lepaus iski tasoituksen Ilvekselle.

Kolmannessa erässä Joona Ikonen naulasi kotijoukkueen johtomaalin.

Lopullinen ratkaisu näytti tulevan ajassa 55.29, kun Antti Saarela karkasi läpiajoon. Saarelan viimeistely lipui lopulta HPK:n maalivahdin Daniel Lebedeffin ohi. Tuomarit hylkäsivät osuman ja Ilvekselle tuomittiin rangaistuslaukaus, koska Saarelaa koukittiin tilanteessa.

Ilves protestoi päätöstä, koska kiekko lipui sisään ennen vihellystä. Tapausta tarkisteltiin videolta ja lopulta tuomio oli se, että osuma hylättiin, koska Saarela syyllistyi tilanteessa maalivahdin estämiseen.

Ratkaisu hämmästytti muun muassa C Moren asiantuntijaa Karri Kiveä.

– Jos tuo on maalivahdin estäminen, niin… en ikinä muuta mielipidettäni, Kivi ihmetteli ääneen.

Käänne kuumensi tunteita ja tilanteessa rikotulle Saarelalle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus. Näin hänen iltansa päättyi ennen aikojaan.

Draama ei suinkaan tähän päättynyt. Ajassa 59.50 HPK:n tuore vahvistus Arto Laatikainen iski tasoituksen.

Ja.

Jatkoajalla ajassa 63.32 Jere Innala pamautti 5–4-voittomaalin.

Video Innalan ratkaisumaalista:

Näin HPK:n pitkä tappioputki tuli päätökseen.

Pistepörssin kärki taas esillä

Helsingissä IFK:n ja KalPan välisessä taistossa iskettiin kilpaa maaleja erityisesti toisessa erässä. IFK karkasi ensin 2–1-johtoon, mutta KalPa käänsi asetelmat. Toiselle erätauolle poistuttiin KalPan 4–3-johtoasemasta.

Kolmannessa erässä Tommi Jokinen viimeisteli tyhjiin KalPan 5–3-voittolukemat.

Lahdessa kotijoukkue Pelicans viiletti lauantaina erityislaatuisissa värityksissä. Pelicans nappasi kyseisten paitojen kanssa voiton, kun Jukurit kaatui lukemin 6–3.

Kotijoukkueesta esillä olivat tehot 1+2 iskeneet Iikka Kangasniemi ja pistepörssin kärkinimi Ryan Lasch.