Mentiinkö kohussa jo liian pitkälle: "Mistä ne huumeet on tähän polkaistu?" – bilettävä pääministeri saa Pöllöraadilta ymmärrystä ja paheksuntaa

9:20
Näin Pöllöraati väitteli Marinin tuoreimman kohun käänteitä. Katso video!

Saako pääministeri bailata railakkaasti, pohtii Pöllöraati.

Juhlivan pääministerin ryöpytystä mediassa pohtivat MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen, kirjailija Rosa Meriläinen ja Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esimies Hanna Vesala.

Villisti vapaalle vaihtavan ministerin touhut jakavat raatilaisten mielipiteet: Meriläinen ei löydä videoista mitään paheksuttavaa, kun taas Ahtiainen ja Vesala ajattelevat pääministerin harkintakyvyn pettäneen.

– Hän käytti tässä erittäin huonoa harkintakykyä. Hänellä on jo useammalta kerralta kokemusta siitä, mihin nämä päätyvät, Vesala arvioi.

– Hän on ollut juhlimassa porukoissa, joita hän ei täysin tunne eikä voi täysin luottaa, jolloin herää ajatus, onko arvostelukyky ollut tallella. En tiedä, onko se paheksuttavaa, mutta ainakin jyrkässä kontrastissa pääministerin arvovallan ja tehtävien kanssa, Ahtiainen sanoo.

Meriläinen katsoo, että kohussa mentiin liian pitkälle. Hän ei näe videoissa mitään paheksuttavaa.

– Mistä ne huumeet on tähän polkaistu? Meriläinen heittää.

Videolla kuullaan puhuttavan "jauhojengistä", joka on tulkittu julkisuudessa viittaukseksi huumeisiin.

Ilta-Sanomien Vesala muistuttaa, että keskiviikkoiltana pääministeri ei ollut halukas videoita kommentoimaan ja torstaihin mennessä julkinen keskustelu huumeiden läsnäolon mahdollisuudesta oli ehtinyt jo ryöpsähtää. 

– Olisi ollut täysin kummallista, ettei suomalaisessa mediassa olisi tätäkin asiaa kysytty. Hän on saanut siihen vastata ja hän on siihen vastannut, Vesala puolustaa.

Ahtiainen jatkaa, että tilanne antoi poliittisille vastustajille helpon lyömäaseen. Julkisuudessa ehdittiin jo vaatia pääministeriä huumetestiin.

– Ei ole pakko mennä politiikan mikkokärnäistymiseen mukaan. Se on myöskin valinta medialta ja meiltä itse kultakin, Meriläinen kritisoi.

Katso: Tästä videosta kohu syntyi.

1:00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja