Mistä Leijonien repsahdus johtui? Jukka Jalonen jakoi näkemyksensä isoon käänteeseen

Euro Hockey Tourin Venäjän turnauksessa Suomi koki tappion Tshekille, kun Tampereella pelatussa ottelussa Tshekki oli parempi lukemin 4-3. Suomi johti ottelua jo 3-0, mutta Tshekki nousi voittoon rankkareiden jälkeen.

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mielestä Suomen joukkueen otteissa oli paljon hyviä asioita.

– Kolmannessa erässä annettiin kolme paikkaa ja kolmesti räpsähti. Totta kai se oli huono juttu, että tuommoinen peli sitten hävittiin. Pitää nähdä kuitenkin se, että miten pelattiin. Paljon hyviä juttuja, Jalonen mietti.

Mutta mistä tuloksellinen repsahdus johtui?

Jalosella oli nopea analyysi tähän.

– Omassa päässä tuli pari lapsusta, mutta niitä välillä tulee. Kolme paikkaa, kolme maalia. Ei se ole yhteen erään kuitenkaan hirveän paljoa. Enemmän tuossa oli takana hyökkäyspelaaminen. Se jäi vähän piippuun. Väsähdettiinkö vai mitä? Ei ihan pysytty kiekossa niin kuin kahdessa aiemmassa erässä, jolloin saimme painetta Tshekin päätyyn.

– Jatkoajalla olimme jälleen parhaimmillamme. Siinä oli erinomaisia paikkoja voittaa peli. Mutta ei uponnut, Jalonen pyöritteli.

Parhaimmillaan Leijonat oli todella hyvä. Vahvat jaksot osuivat niin Jalosen mainitsemaan jatkoaikaan kuin toiseen erään.

Miten noin ehjät otteet ovat mahdollisia, vaikka jalkeilla on muun muassa paljon uusia kasvoja?

– Hyviä pelaajia, ei siinä ole mitään muuta syytä. Hyvää asennetta – kaikki haluavat pelata toinen toisilleen. Parhaimmillaan siitä syntyy tuollaista, Jalonen mietti.

Leijonien riveissä muutamat pelaajat erottuivat erityisesti edukseen. Yksi näistä oli A-maajoukkuedebyytin tehnyt Anrei Hakulinen.

– Hän tuli hyvin kansainvälisiin peleihin mukaan. Hän näytti, että hän pystyy pelaamaan. Hän liikkui hyvin, meni maalille ja pystyi pelaamaan kiekolla. Hieno suoritus, Hakulinen kehui.

Leijonat jatkaa Venäjän EHT-turnausta lauantaina, jolloin vastaan asettuu Ruotsi.

Lue myös:

    Uusimmat