Miro Heiskasen tulo Leijoniin asettaa Jukka Jalosen kinkkiseen tilanteeseen – Petri Kontiolalla ei vastausta: "Mielenkiinnolla odotan"

Uutinen Miro Heiskasen liittymisestä Leijonien MM-joukkueeseen sähköisti tunnelmaa Tampereella. Joukkue saa riveihinsä yhden NHL:n parhaista puolustajista. C Moren asiantuntija Petri Kontiola toteaa Heiskasen tulon asettavan päävalmentaja Jukka Jalosen kinkkisen pulman eteen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Heiskanen vapautui Leijoniin, kun Dallas hävisi NHL:n pudotuspelien avauskierroksen seitsemännessä ottelussa Calgarylle. Aamulla Suomen aikaa ratkenneen ottelun päättymisestä ei mennyt kuin muutama tunti siihen, kun Leijonat tiedotti Heiskasen saapumisesta Tampereelle.

C Moren asiantuntija Petri Kontiola oli silmin nähden innoissaan huippupuolustajan tulosta.

– Miro on maailmanluokan pelaaja, yksi NHL:n parhaita pakkeja. Hän auttaa Suomea tässä turnauksessa. Hän on niin tyylikäs luistelija. Silmä lepää Miron pelissa, Kontiola intoili.

– Vaikka hän on puolustajapelaaja, hän tuo myös hyökkäykseen lisää apuja. Luistelu on ihan maailmanluokkaa, ja kiekko liikku nätisti.

Heiskanen on NHL:ssä tullut tunnetuksi hyökkäysavuistaan, ja tulosta hyökkäyspäässä odotetaan varmasti myös Leijonissa. Heiskasen paikka myös joukkueen ylivoimakoostumuksessa lienee selviö. Se tarkoittaa sitä, että yhden huippupuolustajan on luultavasti luovuttava roolistaan.

Leijonien ylivoimaa siniviivalla ovat pyörittäneet kahdessa avausottelussa omissa ylivoimakoostumuksissaan Mikko Lehtonen ja Sami Vatanen. Ehdottomia huipputekijöitä kummatkin.

– Tämä on kinkkinen. Koetettiin vähän miettiä, mitä siinä tapahtuu. Saa nähdä, mitä Jalonen ja kummppanit tekevät, Kontiola pohti.

– Jukka yleensä ottaa kaksi yv-pakkia siihen, joiden vastuu on vain ylivoimalla, eivätkä he pelaa alivoimaa ollenkaan. Nyt Miro tulee siihen. Mielenkiinnolla odotan itsekin, mitä tapahtuu, minkälaisia koostumuksia tulee. Vaikeita valintoja.

Miten Kontiola itse sijoittelisi puolustajat Suomen ylivoimakoostumuksiin?

– Nyt on niin kinkkinen, että en tiedä itsekään. Jonkun pitää lähteä pois, ja Miro tulee ehdottomasti mukaan siihen. Joku joutuu väistymään, mutta en osaa yhtään sanoa kuka.

Lue myös:

    Uusimmat