Miltä naisen orgasmi todella näyttää? Hekuman huipusta tuli hysteerisen kaunista taidetta

Mustavalkoisella videolla siististi pukeutunut nuori, kaunis nainen lukee lempikirjaansa ääneen lause lauseelta. Yhtäkkiä nainen alkaa salakavalasti kiemurrella ja vääntelehtiä tuolissaan pitäen pienen tauon, naurahtaen. Nainen jatkaa lukemista sormet jännittyneinä, ääni värähdellen – yhtäkkiä hän lopettaa lukemisen kuin seinään päästäen samalla korvia huumaavia voihkaisuja, joiden todenperäisyys on niin aitoa kuin vain olla voi. Kuka arvaa, mitä tapahtuu seuraavaksi?

Valokuvaaja, elokuvaohjaaja ja kirjailija Clayton Cubitt on ikuistanut Hysterical Literature -nimisessä taideprojektissaan mystisen, jopa hitusen pelottavana pidetyn ja kertakaikkisen aidon naisen orgasmin.

Videoprojektissaan peräti seitsemän aikuista naista – Stoya, Alicia, Danielle, Stormy, Teresa, Solé ja Amanda – astelevat kukin vuorollaan kameran eteen, esittelevät itsensä ja alkavat lukea lempiteostaan ääneen pöydän ääressä. Videokuvasta on riisuttu ainoastaan värit.

Meneekö minuutti vai kaksi, vähemmän tai enemmän, kun kirjaa lukeva nainen alkaa värähdellä ja kiemurrella, hymynväreet hiipivät suupielille varkain ja huulien välistä pääsee vähän väliä voihkaisuja, pieniä peiteltyjä huokaisuja. Nainen kuitenkin yrittää jatkaa lukemista, vaikka sanat tuntuvat menevän sekaisin, keskittyminen herpaantuu ja koko kroppa jännittyy sormenpäitä myöten. Mitä ihmettä oikein tapahtuu?

Jossain vaiheessa lukemisesta ei enää tule mitään, vaan tekstistä tulee puuroa, on pakko lopettaa ja pysähtyä – orgasmi tekee tuloaan. Videoilla näytetään, kuinka nainen kiihottuu kiihottumistaan ja saa kuin saakin kameran edessä aidon, autenttisen orgasmin.

Hekuman huipun jälkeen nainen esittelee jälleen itsensä, ja kertoo mitä kirjaa hän luki. Ja sitten nauraa lopuksi. Jokainen videolla esiintyvistä naisista nauraa.

Orgasmi ei kuitenkaan syntynyt pelkältä istumalta tai sanoja lukemalla: samalla kuin nainen lukee videolla itselleen merkityksellistä teosta ääneen, häntä hyväillään pöydän alla hieromasauvalla. Kuitenkin videolla naisen läheinen, sensuellinen suhde omaan lempikirjaansa tuntuu olevan avain – tai ainakin kynnysmatto – hekuman kokemiseen: auttaako tunneside orgasmin saamisessa? Sitä ei tarina kerro.

Hysteerisen naisen orgasmi

Videoprojektissaan Clayton Cubitt on pyrkinyt ikuistamaan naisen orgasmin niin aitona kuin vain mahdollista jonkin sortin vastalauseena modernin aikuisviihteen ylinäyteltylle voihkimiselle ja ähkimiselle.

Taideprojektin Hysterical Literature -nimi viittaa viktoriaanisen aikakauden (1837–1901) lääketieteelliseen teoriaan, jonka mukaan naisessa ei ole mitään seksuaaliseksi halukkuudeksi tulkittavaa. Mikäli nainen oli seksuaalisesti halukas, hän kärsi hysteriasta. Hysterian oireita olivat muun muassa huimaus, hermostuneisuus, unettomuus, hengen haukkominen, ruokahalun menettäminen, "taipumus aiheuttaa ongelmia" sekä seksuaalinen halu.

– Vibraattoreita ja hydroterapiaa käytettiin "parantamaan" näitä naisia hysteriasta, Cubitt kuvailee Salonin haastattelussa.

Hysterical Literature käsitteleekin mielen ja ruumiin taistoa, naisen orgasmia ja sen vapautta – ja ennen kaikkea vapaudentunnetta ja autenttista kauneutta.

Hysterical Literature -taideprojektin videot ovat nähtävilläYoutubessa.

Mitä videon naiset lukevat?

Stoya videolla nro 1: Necrophilia Variations (Supervert)

Alicia videolla nro 2: Leaves of Grass (Walt Whitman)

Danielle videolla nro 3: Still Life With Woodpecker (Tom Robbins)

Stormy videolla nro 4: Amerikan Psyko (Bret Easton Ellis)

Teresa videolla nro 5: Sexing the Cherry (Jeanette Winterson)

Solé videolla nro 6: Minun kansani, minun rakkaani (Toni Morrison)

Amanda videolla nro 7: Kellopelisappelsiini (Anthony Burgess)

Tule AVAn Facebook-faniksi!

Lue myös:


AVA / Katri Koskinen

Lähde: Youtube, Criminalwisdom.com, Salon.com, Wikipedia,

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja