Miltä kuulostaa Ajetaan tandemilla -klassikko heavy-versiona? Raskasta iskelmää -projektin ensimmäinen single julki

Raskasta joulua -projektin tekijät tekivät projektistaan kesäisemmän version. Ensimmäisessä kappalenäytteessä iskelmää tulkitsee Sonata Arctican laulaja Tony Kakko.

Katso yllä aiheeseen liittyvä, mutta vallitsevaan vuodenaikaan huonohkosti sopiva videoklippi.

Raskasta iskelmää -projekti julkaisi tänään perjantaina 29. kesäkuuta ensimmäisen singlensä. Kyseessä on totuttua raskaampi versio Freemanin vuonna 1976 julkaistusta jättihitistä Ajetaan tandemilla. Version laulaa Sonata Arctica -yhtyeestä tuttu Tony Kakko.

Kakon, Antti Railion ja Charon-yhtyeen laulajana tunnetun JP Leppäluodon tähdittämä Raskasta iskelmää -yhtye esiintyy tänään perjantaina Iskelmä-festivaaleilla Jämsän Himoksella.

Kuten nimestä saattaa päätellä, projektissa on mukana samaa väkeä kuin Raskasta joulua -projektissa.

– Idea iskelmien raskauttamisesta tuli suoraan Raskasta Joulua -faneilta. He ovat pyytäneet meiltä usean vuoden ajan musiikkia, jota voisi kuunnella ympäri vuoden, silloinkin kun joululaulut eivät ole ajankohtaisia, kommentoi projektin tuottaja, Raskasta joulua -idean isä Erkka Korhonen tiedotteessa.

Korhonen kuvailee Raskasta iskelmää -projektia "puhtaasti kesäproggikseksi" sekä "festareiden bilebändiksi, joka on meiningiltään nopeampi, iloisempi ja suoraviivaisempi kuin Raskasta joulua".

– Ajetaan tandemilla on varmasti ollut julkaisuhetkellään hyvinkin rohkea biisi. Kappale on erittäin nopea ja teksti hieman epäsovinnainen ja henkii vapaudenkaipuuta. Täten se sopi mielestämme erittäin hyvin proggiksen esittelybiisiksi. Versiomme meininki on erittäin kasaria, Korhonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat