Mainos

Millainen on paras kesäsää? MTV3 Uutiset kävi selvittämässä

MTV3 Uutiset lähti kauniin kesäpäivän kunniaksi selvittämään, millainen on suomalaisten mielestä paras kesäsää. Otanta ei välttämättä täytä tutkimuslaitosten tiukkoja kriteereitä, koska emme ehtineet haastatella yli tuhatta suomalaista. Silti uskaltanee sanoa, että suomalaisten mielestä lämpötila ei mielellään saa nousta yli hellerajan. Pieni tuulenvirekin on mukava.

– Saa olla vaikka 30 astetta, kunhan ei tarvitse palella. Tärkeää on, että myös illalla on lämmin, kuului Silja Niemelän ja Sanna Limman yhteinen mielipide.

24,5 astetta, ei hyttysiä ja pilvipouta, sanoivat Juha Niemelä, Irina Ramsay ja Hannu Kattilakoski. Ramsay täydensi, että matalampikin lämpötila kelpaa, jos aikoo lähteä lenkille.

Paula Kanniston mukaan aamupäivällä vallinnut sää (yli 20 astetta, kevyt tuulenvire) on paras kesäsää. Kanniston ystävä Lotta Lehikoinen sanoi, että 25 astetta ja kevyt tuuli tekevät hyvän kesäsään. Sellaista ei Lehikoisen kotikaupungissa Göteborgissa ole ollut, vaan kaupungissa on satanut kuulemma neljän viikon ajan.

– Oli ihan kiva tulla Suomeen lomalle.

Molempien mielestä hyvään kesäsäähään kuuluu olennaisesti se, että illalla on lämmin.

Kanniston Alvar-poika (1 vuosi 2 kuukautta) ei kertonut omaa mielipidettään, mutta äidin mukaan liian kuuma ei saa olla.

Minigolfissa hyvä kesäsää on 20-25 astetta ja korkeintaan kevyt tuuli, kertoo Markku Sillman. Liian kova tuuli tuo roskia radalle ja haittaa pelaamista.

– Liian kuuma ei saa olla, Sillman sanoi.

Hieman yli kaksikymmentä astetta ja kevyt tuulenvire, sanoo Roni Hakola jalkapalloilijan parhaasta kesäsäästä. Tuuli vilvoittaa mukavasti eikä kuumuus vie voimia.

Liian kova tuuli taas vaikeuttaa pelaamista, kun se alkaa vaikuttaa pallon lentorataan, Lionel Messin suosikkipelaajakseen nimennyt Hakola valotti.

Hakola harjoitteli Töölön pallokentällä ensi viikolla alkavaa Hesa cupia varten. Siinä hänen edustamansa FC Hongan juniorijoukkueen tavoitteena on voitto.

– Suomalaisjengeistä olemme paras, mutta ulkomaalaisista ei koskaan tiedä.

Töölöntorilla vihanneksia myyvä Tiina Ketonen ilmoitti torimyyjän parhaaksi kesäsääksi hieman yli 20 astetta. Hellelukemat pitävät asiakkaat poissa, ja itselläänkin on helpompaa.

– Eiköhän se ole tällainen (yli 20 astetta, kevyt tuuli), liian kuuma ei saa olla, sanoi Patrik Lauha.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.