Miley Cyrus avautuu saamastaan palautteesta – "Miksi kuulostat ihan mieheltä?"

Miley Cyruksen lauluääntä on arvosteltu liian matalaksi.

Laulaja Miley Cyrus, 28, avautuu Interview-lehden haastattelussa saamastaan palautteesta laulajana.

Metallican rumpalin, Lars Ulrichin haastattelema Cyrus kertoo saavansa usein kielteistä arvostelua matalasta äänestään.

– Koko elämäni, on kyse ollut sitten laulutreeneistä tai taitojeni hiomisesta, saan kuulla: "Miksi kuulostat ihan mieheltä? Missä falsettosi on? Mikset pysty enää laulamaan korkeaa oktaavia Party in the U.S.A. -kappaleessa?", Cyrus kertoo.

Curys kertoo, että hänen äänensä edustaa häntä itseään. 

– Ilmaisen itseäni äänelläni, Cyrus selittää.

Nainen kertoo työskennelleensä usein ihmisten kanssa, jotka ovat todenneet, että korkeisiin kohtiin pitäisi tuoda sellainen laulaja, joka pystyy ne laulamaan. 

Tapa, jota naisilta ei yleensä odoteta

Cyrus ja Ulrich keskustelivat myös Cyruksen hiljattain levyttämästä cover-versiosta Metallican Nothing Else Matters -kappaleesta, joka julkaistiin The Metallica Blacklist -tribuuttilevyllä.

– Tämä laulu merkitsee minulle jotain hyvin syvällä tasolla, Cyrus toteaa ja kertoo sen esittämisen tuntuneen vapauttavalta.

Koronarajoitusten vuoksi Cyrus ei päässyt studioon vaan äänitti kappaleen kotonaan, mikä mahdollisti hieman kokeilevamman lähestymistavan.

– Madalsin jopa joitain oktaaveista, koska supermatalien vokaalien laulaminen on todella tyydyttävää Cyrus kuvailee.

Cyrus kertoo olleensa otettu siitä, että hänen ei tarvinnut laulaa Nothing Else Mattersia sellaisella tavalla, jota naisilta yleisesti odotetaan.

– Sen voi kuulla laulun lopussa, kun pääsen todella irroittelemaan. Se osa laulusta todella iskee ihmisiin. Se on juuri se lauluääneni matala rekisteri ja olen kiitollinen, että on laulu, jossa voin nojata siihen.

Lue myös:

    Uusimmat