Miksi oma alastomuus ei tunnu luontevalta? Raati vastaa: "En ole koskaan ollut täysin alasti mieheni seurassa..."

Taakkana turha häpeä - miten eroon mielen myrkyttäjästä? 8:32
KATSO MYÖS: Taakkana turha häpeä – miten eroon mielen myrkyttäjästä?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi oma alastomuus ei tunnu minusta luontevalta? Ei vain tunnu. Olenko ainoa? Miten olet ratkaissut tilanteen?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Jokaisen oma asia, toimi niin kuin hyvältä tuntuu!"
– Mies, 63, naimisissa

"Voi olla hyvä tutustua itseensä ja omaan kehoonsa, mutta mikään selviö se ei ole, että siitä nauttisi. Onneksi jokaisella on lupa olla juuri niin kuin parhaaksi omassa kehossa kokee, vaikka sitten vaatteet päällä!"
– Nainen, 24, avoliitossa

"Aloin seisomaan joka päivä pari minuuttia peilin edessä alasti kehuen itseäni. Jäänyt todellakin tavaksi, itsevarmuus vartalostani huipussa ja poikkikseni sanoi yllättyneen positiivisesti, kun 'yllätin' hänet suihkun jälkeen tiputtamalla pyyhkeen edessään."
– Nainen, 24, parisuhteessa

"En ole koskaan ollut täysin alasti mieheni seurassa, tai kenenkään muunkaan. Minulla on selässä iso syntymämerkki, mitä olen vihannut aina. Olen melko itsevarma muuten, ja tunnen itseni aina hyväksi ja rakastetuksi, mutta en vain pysty olemaan."
– Nainen, 30, avoliitossa

"Oma alastomuus alkoi tuntua luontevalta vasta, kun aloin viettämään aikaa yksin alasti. Nukun alasti ja olen kotona alasti aina, kun kesällä on tarpeeksi lämmin. Kun tähän on kesällä tottunut, niin syksyllä vaatteet ahdistavat."
– Nainen, 32, sinkku

"Ei tunnu luontevalta minullekaan. Yksi mies oli poikkeus, hänen seurassaan pystyin olemaan täysin oma itseni, myös alasti."
– Nainen, 50, sinkku  

"Suomessa oletetaan, että alastomuus olisi kaikille luonnollista ja mutkatonta. Kaikki on kuitenkin erilaisia herkkyydeltään. Itselleni alastomuus ei ole helppoa. En pidä saunomisesta, edes naisporukassa, sekasaunat ja yhden yön jutut kauhistus."
– Nainen, 47, naimisissa

"Itse tein niin, että luovuin kokovartalopeilistä, etten nähnyt itseäni alasti. Lisäsin kuitenkin alasti oleilua aamuisin ja iltaisin esimerkiksi suihkun jälkeen, jotta iho kuivuu ja kosteusvoide imeytyy. Joskus öisinkin nukun alasti."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Entisessä parisuhteessa en halunnut olla alastomana. Nykyisen kumppanin kanssa se tuntuu paremmalta, vaikka pidän vaatteet mieluummin päällä kuitenkin. Asia voi riippua myös vanhempien ja perheen näkökulmasta alastomuutta kohtaan."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Ei minustakaan tuntunut luontevalta ennen, mutta nykyisen kumppanini kanssa tuntuu erittäinkin luontevalta, hän saa minut tuntemaan, että minulla on maailman paras kroppa."
– Nainen, 26, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat