Mainos

Miksi lounassetelillä ei voi ostaa mikroateriaa?

Kuluttajaliitto toivoo, että lounasseteleillä voisi osaa myös valmisaterioita. Tällä hetkellä näin ei ole.

– Nykyisin kuluttaja saa ostaa lämmintä makaronilaatikkoa kaupan lämmintiskiltä, mutta ei kylmää makaronilaatikkoa eineshyllystä. Kuluttajan kannalta tilanne on sekava, sanoo Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling.

Beurlingin mukaan tilannetta vielä vaikeuttaa, että kaupat soveltavat sääntöjä eri tavalla. Hän korostaa, että kaikissa kaupoissa pitäisi noudattaa samoja pelisääntöjä siinä, mitä lounassetelillä saa ostaa ja mitä ei.

– Joissakin kaupoissa ollaan hyvin tarkkoja asiasta. Toisissa ei niin seurata, mitä ruokaa seteleillä ostetaan, hän vertaa.

Beurlingin mielestä lounaan voisi hyvin ostaa miltä tiskiltä tahansa - useimmilta työpaikoilta kun esimerkiksi löytyy ruoan lämmittämistä varten mikroaaltouuni. Toisaalta hän myöntää, että rajauksen tekeminen on aina pulmallista.

– Kuka määrittelee, mitä lounaalla saa syödä? hän kysyy.

Kuluttajaliiton pääsihteeri uskoo, että valmisaterioiden hyväksyminen lounasseteleillä ostettavaksi voisi tehdä terää lounaiden hinnoille.

– Kylmät valmisateriat ovat lämpimiä halvempia. Kilpailun lisääminen voisi vaikuttaa siihen, että lounaiden hinnat eivät nousisi, Beurling pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.