Miksi Laine ei saa vastuuta? Viime peleissä vähiten jääaikaa NHL-uran aikana

Patrik Laine jäi pienelle vastuulle, kun Winnipeg Jets menetti johtonsa ja taipui Colorado Avalanchen vieraana jatkoajalla lukemin 2-3.

Lainetta käytettiin runsaasti ylivoimalla, mutta kokonaisjääaika jäi 13.37 minuuttiin. Tilastoihin Laineelle kirjattiin vain yksi laukaus maalia kohti. Päätöserässä hän pelasi vain viisi vaihtoa.

Suomalaistykin jääaika oli viidennessä ottelussa peräkkäin alle 15 minuuttia. Laine ei ole aiemmin NHL-urallaan pelannut näin vähän viiden ottelun aikana. Koko viime kauden aikana Laine pelasi vain kuusi kertaa alle 15 minuuttia ottelussa. Jääaikakeskiarvo on pudonnut viime kaudesta noin puolitoista minuuttia.

Tällä kaudella Laine on iskenyt 25 ottelussa 11+6=17 pistettä. Vähentyneestä vastuusta huolimatta hän on kuitenkin viime kauden maalitahdissa, jolloin hän viimeisteli 36 täysosumaa.