Mike Tysonilta kyseenalainen tempaus: "Nämä korvat maistuvat"

Nyrkkeilylegenda Mike Tysonin uusin tuote hämmentää.

57-vuotias Mike Tyson on lanseerannut kannabiskarkkeja, joiden ulkomuoto on vähintäänkin erikoinen. Tysonin karkit ovat korvan muotoisia, tai ainakin lähes normaalin korvan. Niistä puuttuu nimittäin palanen.

Tyson muistetaan ammattilaisnyrkkeilyvuosiltaan erityisesti uusintaottelustaan Evander Holyfieldia vastaan vuonna 1997. Tyson hävisi ottelun diskauksella, sillä hän puraisi ottelussa Holyfieldin korvasta palasen. Uusi kannabiskarkki on selvä viittaus tuohon hetkeen Tysonin uralla.

Kannabiskarkki löytyy Tysonin oman Tyson 2.0 -merkin tuoteperheestä, joka on keskittynyt kannabistuotteisiin. Tyson itse kommentoi uutta karkkiaan viestipalvelu X:ssä.

– Nämä korvat maistuvat itse asiassa hyvältä, Tyson sanoo tuotteestaan.

Holyfieldin ja Tysonin välinen kamppailu on yksi nyrkkeilyhistorian mieleenpainuvimmista otatuksista. Ottelu oli uusintaottelu, sillä Tyson oli hävinnyt raskaansarjan maailmanmestaruusvyönsä Holyfieldille teknisellä tyrmäyksellä noin puoli vuotta aiemmin. Uusintaottelussa Tysonin hermo petti totaalisesti, kun hän näykkäsi Holyfieldin korvasta kaksi kertaa. Ensimmäsiestä tuomari antoi Tysonille varoituksen, mutta toinen kerta oli liikaa, ja Tyson diskattiin. Diskauksen lisäksi legenda sai vuoden kilpailukiellon ja kolmen miljoonan dollarin sakot.

Tyson saavutti urallaan nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruuden kahteen otteeseen, kun hän piti hallussaan kolmen liiton mestaruusvöitä vuosina 1986-1990 ja myöhemmin kahden liiton mestaruusvöitä vuonna 1996.

Tyson palasi kehään vuonna 2020, kun hän otteli Ray Jones Junioria vastaan kahdeksaneräisessä ottelussa. Seuraavaksi Tysonin on määrä kohdata Youtube-tähti Jake Paul tämän vuoden heinäkuussa, ja ottelun säännöt ovat juuri julkaistu.

Ottelussa käytetään 16 unssin hanskoja normaalin 10 unssin hanskojen sijaan, eli ne suojaavat huomattavasti enemmän kuin normaalisti ammattilaisnyrkkeilyssä käytetyt välineet. Erät ottelussa ovat kahden minuutin mittaisia, kun normaalisti ammattilaisotteluissa otellaan kolmen minuutin eriä. Ottelussa ei myöskään ole tuomareita laskemassa pisteitä, vaan voittaja selviää vain tyrmäyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat