Mikael Gabriel kommentoi Ukrainan tilannetta – peitti Putin-tatuointinsa muutama vuosi sitten: "Olen pahoillani, että menin siihen lankaan"

2:11
Miksi Mikael Gabriel päätyi ottamaan tatuoinnin Putinista, ja mitä tatuoinnille kuuluu nyt? Katso artistin vastaus videolta.

Räppäri Mikael Gabriel kirjoittaa somessa, ettei kannata Putinia ja toivoo, ettei häntä yhdistetä Venäjän presidenttiin.

Rap-artisti Mikael Gabriel kohautti vuonna 2016 tatuoimalla Venäjän presidentti Vladimir Putinin kuvan jalkaansa. Artisti vieraili samana vuonna MTV3-kanavan Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa, jossa hän kertoi, ettei ottanut kyseistä tatuointia poliittisten ratkaisujen takia, vaan koska Putin johtaa niin suurta maata.

– Suuren osan mielestä mies on paha, mutta siellä voi olla erilainen tarina takana, räppäri sanoi haastattelussa.

Gabriel on sittemmin peittänyt Putin-tatuointinsa ottamalla sen päälle Suomen jää­kiekko­maa­joukkue Leijonien logon Suomen voitettua Venäjän miesten jääkiekon välierissä vuonna 2019.

Venäjän hyökättyä varhain torstaiaamuna Ukrainaan muun muassa keskustelupalstoilla on pohdittu Gabrielin nykyistä suhtautumista Putiniin. Perjantaina 32-vuotissyntymäpäiviään juhliva räppäri otti aiheeseen kantaa Instagram-tilillään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tehdään tässä kohtaa yksi tärkeä asia selväksi. Kaikille teille ketä mun mielipide Putinista kiinnostaa, koska mulla oli joskus sen naama polvessa: Olin aikoinaan siinä uskossa, et hän ajaisi rauhanomaisia ratkasuja seuratessani hänen toimiaan. Olen pahoillani, että menin siihen lankaan. Mitä enemmän vuosia on tullut lisää, sitä enemmän olen huomannut, että asia ei ole läheskään näin, artisti kirjoittaa postauksessaan.

Gabriel jatkaa kertoen, että Putin on näyttäytynyt jo pitkään hänen silmissään "diktaattorilta, jota kansa ei uskalla vastustaa ja joka tekee ihan mitä lystää".

– Näiden viimeisten viikkojen ja varsinkin päivien seuraaminen on ollut sydäntä raastavaa, enkä usko että yksikään noista jotka tuolla joutuvat taistelemaan haluaisivat taistella toisiaan vastaan, vaan pakosta joutuvat tekemään niin, räppäri jatkaa.

– Tuomitsen kaiken mitä nyt tapahtuu, kuten varmasti jokainen muukin. Nykymaailmassa ei ole tilaa sodalle, asiat täytyy ratkaista puhumalla.

Artisti toteaa, että on hienoa huomata, että "siinä missä ikääntyy fyysisesti niin myös päässä ja sydämessä tapahtuu asioita".

– Mä kannan vastuuni aina, mutta Putinia mä en kannata ja siksi toivon, ettette mua häneen enempää yhdistä. Se tuntuu suorastaan paskalta ja antaa täysin väärän kuvan siitä, kuka olen tänään. Kaikki ajatukset ja tuki Ukrainalle, sekä kaikille joita tämä tilanne koskettaa, Gabriel päättää postauksensa.

Uusimmat tiedot Ukrainan sodasta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja