Mika Salo haastamaan Valtteri Bottasta – Rovaniemen SM-ralli saa lisää F1-kokemusta

Kuukauden päästä kisattava Arctic Lapland Rally on saanut toisen nimekkään F1-vahvistuksen, kun Mika Salo liittyy Valtteri Bottaksen tavoin Rovaniemellä ajettavan rallin osallistujalistalle.

Salo on ajanut perinteisesti Tunturirallin nimellä tunnetun kisan monesti aiemminkin. Hänen kartanlukijanaan toimii vuosina 2006 ja 2007 Salolle nuotteja lukenut Peter Flythström.

Autona Salolla on Skoda Motorsportin rallitiimin rakentama Fabia R5.

– Olen aina halunnut päästä ajamaan kunnon kilpa-autolla ja nyt kun siihen tuli mahdollisuus, tottakai halusin lähteä mukaan, Salo intoilee rallin tiedotteessa.

– Toki SM-rallin taso on kova, joten suoranaisesti voitosta ei lähdetä kilpailemaan, vaan lähinnä nautitaan täysillä ajamisesta, pidetään hauskaa ja koitetaan pysyä tiellä, ettei meitä tarvitse hangesta alkaa kaivamaan, Salo naurahtaa.

Mercedeksen F1-kuski Valtteri Bottas tulee ensimmäiseen ralliinsa astetta kovemmalla kalustolla. Hän saa alleen M-Sportin Ford Fiesta WRC -auton.

Molemmat F1-kuskit kisaavat Rovaniemellä autourheilun kotimaan kattojärjestön AKK Motorsportin Flying Finn -junioriohjelman hyväksi. Arctic Lapland Rally kisataan 24.-26. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat