Mikä meni pieleen pyykätessä?

1) Miksi valkoinen pyykki harmaantuu pesussa?

Vastaus: Pyykki on todennäköisesti lajiteltu väärin, vaaleat ja tummat tekstiilit kannattaa pestä erillään. Vaaleassa pyykissä voi käyttää valkaisuainetta sisältävää pesuainetta.

2) Miksi tekokuituinen vaate on ryppyinen pesun jälkeen?

Vastaus: Kone on ollut liian täynnä tai pesulämpötila on ollut liian korkea. Täytä pesukone vain puolilleen ja valitse matalampi pesulämpötila.

3) Miksi vaate kutistuu pesussa?

Vastaus: Pesulämpötila on voinut ollut liian korkea, toisaalta puuvilla kutistuu usein ensimmäisessä pesussa. Jos villavaate on kutistunut, niin se on pesty liian korkeassa lämpötilassa ja väärällä pesuohjelmalla. Ainoastaan "Superwash"-merkittyä villaa saa pestä pesukoneen villaohjelmalla, muuten aina käsinpesu.

4) Miksi pesuainetta on jäänyt vaatteeseen?

Vastaus: Pesuainetta on annosteltu todennäköisesti liikaa tai pesukone on ollut liian täynnä. 5) Miksi pyykissä on tummia pisteitä?

Vastaus: Tummat pisteet ovat ns. pesukirppuja, niitä syntyy jos pesuainetta on annosteltu liian vähän. Oikea annostelu kannattaa tarkistaa pesuainepakkauksesta.

6) Miksi tahrat eivät lähde pesussa?Vastaus: Useat tahrat täytyy poistaa ennen varsinaista pesua. Ohjeita voit katsoa tahranpoistotaulukosta. Tahrat saattavat puhdistua myös helpommin, jos käytät valkaisuainetta sisältävää pesuainetta ja peset tekstiilin riittävän korkeassa pesulämpötilassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja