Mainos

Mikä meni pieleen pyykätessä?

1) Miksi valkoinen pyykki harmaantuu pesussa?

Vastaus: Pyykki on todennäköisesti lajiteltu väärin, vaaleat ja tummat tekstiilit kannattaa pestä erillään. Vaaleassa pyykissä voi käyttää valkaisuainetta sisältävää pesuainetta.

2) Miksi tekokuituinen vaate on ryppyinen pesun jälkeen?

Vastaus: Kone on ollut liian täynnä tai pesulämpötila on ollut liian korkea. Täytä pesukone vain puolilleen ja valitse matalampi pesulämpötila.

3) Miksi vaate kutistuu pesussa?

Vastaus: Pesulämpötila on voinut ollut liian korkea, toisaalta puuvilla kutistuu usein ensimmäisessä pesussa. Jos villavaate on kutistunut, niin se on pesty liian korkeassa lämpötilassa ja väärällä pesuohjelmalla. Ainoastaan "Superwash"-merkittyä villaa saa pestä pesukoneen villaohjelmalla, muuten aina käsinpesu.

4) Miksi pesuainetta on jäänyt vaatteeseen?

Vastaus: Pesuainetta on annosteltu todennäköisesti liikaa tai pesukone on ollut liian täynnä. 5) Miksi pyykissä on tummia pisteitä?

Vastaus: Tummat pisteet ovat ns. pesukirppuja, niitä syntyy jos pesuainetta on annosteltu liian vähän. Oikea annostelu kannattaa tarkistaa pesuainepakkauksesta.

6) Miksi tahrat eivät lähde pesussa?Vastaus: Useat tahrat täytyy poistaa ennen varsinaista pesua. Ohjeita voit katsoa tahranpoistotaulukosta. Tahrat saattavat puhdistua myös helpommin, jos käytät valkaisuainetta sisältävää pesuainetta ja peset tekstiilin riittävän korkeassa pesulämpötilassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.