Mikä ihmeen slowsex? Hidas erotiikka vastaa nykypäivän hektisyyteen – lue vinkit!

Slowsex eli hitaan seksin ilosanoma leviää ympäri maailmaa. Aiheesta kirjan kirjoittanut seksiterapeutti Nicole Daedonea haluaa, että ihmiset keskittyisivät suorittamisen sijaan läheisyyteen.

Sigmund Freudtunnusti 30 vuoden tutkijanuransa jälkeen, ettei ole päässyt yhtään lähemmäs vastausta siinä, mitä nainen todella haluaa. Samaa kysymystä miettivät monet parisuhteessa olevat miehet.

Vastaus on kuitenkin löytynyt, mikäli uskoo sanfranciscolaista seksiterapeutti Nicole Daedonea.Nykyaikainen nainen tarvitsee hänen mukaansa orgastista elämää.

Daedonen kirja Slow Sex: The Art and Craft of the Female Orgasm on otettu innolla vastaan Yhdysvalloissa. Naisen esittelemiä seksitekniikoita on kuvailtu tekniikoiksi, jotka jokaisen maailman miehen tulisi opetella.

Mitä on slowsex?

Slowsex eli hidastempoinen seksi lupaa varmoja orgasmeja naisille, jotka ovat turhautuneita, estyneitä tai kyllästyneitä seksiin. Mikä tärkeintä, hidas seksi sopii kummallekin sukupuolelle loistavasti sen tähden, että se tyydyttää ihmisten ainaisen halun päästä yhteyteen toisen ihmisen kanssa. Tämä tarve jää usein täyttämättä kulttuurissamme, joka suhtautuu todelliseen läheisyyteen nuivasti.

Daedone ei ota kunniaa hitaan seksin keksimisestä itselleen. Slow-liike on tuttu jo 1990-luvulta alkaen, jolloin Italiasta levisi maailmalle esimerkiksi slow food -liike. Tantraseksissä hitaan elämän nautinto on huomattu jo vuosikymmeniä sitten. Hitaan seksin sanoma on kuitenkin nyt ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Olisi outoa, että maailmassa, jossa autenttisuus, luonnollisuus, laatu, orgaanisuus, paikallisuus ja käsityöläisyys ovat nousussa, ei keskityttäisi lainkaan pehmeisiin arvoihin myös seksissä.

Daedone kiistää kuitenkaan ratsastavansa trendin aallonharjalla, vaan kertoo vastaavan aitoon tarpeeseen. Keinotekoisen ja ylitsevuotavan visuaalisen seksin sijaan monet kaipaavat yhteyttä, läheisyyttä ja taitoa nauttia hetkestä.

Meditaatio sopii erotiikkaan

Daedonen seksivinkit perustuvat ajatukseen, että erotiikan tulisi luoda energiaa sen sijaan, että se veisi sitä pois meistä. Daedone on kiinnostunut hitaasta syttymisestä: seksistä, joka täyttää meidät ja sytyttää tuleen antamalla meille energiaa.

Daedone opastaa kirjassaan muun muassa orgastisen meditaation saloihin. Tässä harjoituksessa toinen pariskunnasta, yleensä mies, käyttää 15 minuuttia silitellen kumppaninsa intiimejä osia. Sillä välin nainen keskittyy hengitykseensä. Harjoitus pitää ajatuksen paikoissa, joista se usein lähtee harhailemaan muualle. Samalla harjoitus syventää pariskunnan välistä yhteyttä ja intohimoa.

Yhteys onkin avainsana hyvään seksiin. Daedone muistuttaa, että meillä ei ole varaa haaskata yhteyttä ympäröivään maailmaan.

– Kun et pidä yhteyttä partneriisi, tuntemuksiisi tai elämääsi, tukahdutat voimavarojasi. Sinulla ei ole varaa haaskata tätä yhteyttä, tarvitset sitä polttoaineeksi matkallesi. Ja matkasi on pitkä. Kiihottuneen naisen tulee kiivetä vuorille ja uida merten läpi. Sinun tulee käyttää kaikkia voimavarojasi, eikä pidätellä. Tarvitset voimaa tehdäksesi uskomattomia asioita, Daedone kirjoittaa.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja