Mainos

Mikä ero on Suomella ja Ruotsilla? — Katso Googlesta

Mikä on suomalaisten ja ruotsalaisten ero? Vähintäänkin selvä, jos on uskominen hakukonepalvelu Google kuvahaun tuloksia.

Kuvaruudulle lävähtävän kuvakavalkadin perusteella suomalaisuutta leimaa tiukka patriotismi. On Suomen lippua, sotilaita ja kuolemaa. Myös koirat lapinkoirasta suomenpystykorviin ovat hyvin edustettuina ja löytyypä ensimmäiseltä sivulta myös vokaaliharmoniaa valottava graafi.

Värit ovat 1970-lukulaisen hailakoita ja Suomi neito samalta vuosikymmeneltä. Jos ei nyt aivan ankeaa niin vähintäänkin väritöntä, hajutonta ja mautonta, ehkä jopa ankaraa.

Entä sitten ruotsalaiset? Kaksi sanaa riittää: Swedish Girls.

Lännessä on selvästi niin paljon hauskempaa. Vähäpukeiset tytöt poseeravat yksin ja erikseen, värimaailmaa sävyttävät kirkas sininen ja pirteä keltainen.

Korkealla hakutuloksissa poseeraavat myös foliolla verhotut Abban jäsenet - tietysti Ruotsin lipun edessä - ja välittömästä läheisyydestä löytyvät myös söpöillä Ruotsin lippu -cocktail-tikuilla koristellut lihapulla.

Kokeile itse: Mene Googlen kuvahakuun osoitteessa http://www.google.fi/images. Kirjoita hakukenttään finnish nähdäksesi kuinka maailma meidät näkee - Googlen silmin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.