Mainos

Miinalaiva Pohjanmaa pysäytti merirosvolaivan

Miinalaiva Pohjanmaa on ensi kertaa pysäyttänyt merirosvoiksi epäillyn joukon. Pysäytetty ryhmä vaikuttaa samanlaiselta kuin ne, jotka viime aikoina ovat yrittäneet kaapata kauppa-aluksia.

Epäillyt merirosvot havaittiin noin 500 kilometrin päässä kaakkoon Omanin Salalahista. He olivat liikkeellä tukialuksen tapaisella aluksella, joka hinasi kahta venettä. Kun Pohjanmaa lähestyi alusta, se yritti paeta. Pohjanmaalta nähtiin, että alukselta heitettiin esineitä mereen.

– Pohjanmaa käytti varoitustulta ja osoitti alukselle, että se on syytä pysähtyä. Minkäänlaisia henkilövahinkoja ei tullut, sillä varoitustulo on sellainen, jota ei kohdisteta alukseen vaan aluksen eteen, kertoo Merivoimien esikunnan komentaja Pasi Staff.

Pohjanmaan alustarkastusosasto löysi alukselta merirosvouteen käytettävää materiaalia. Aluksella oli 18 epäiltyä merirosvoa.

– Emme kommentoi, mitä kaikkea alukselta on löytynyt. Mitä näille alukselta löytyneille henkilöille tapahtuu, on keskusrikospoliisin ja valtakunnansyyttäjäviraston välinen asia, Staff sanoo.

Staff kertoo olevansa ylpeä Pohjanmaan suomalaisesta henkilöstöstä, joka on "tehnyt tätä operaatiota ammattitaitoisesti kaukana Intian valtamerellä".

Pohjanmaa jatkaa tapahtumapaikalla tilanteen selvittämistä.

(MTV3)

Katso Risto Puolimatkan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.