Miia Nuutila käsitteli avioeroaan työn kautta: Olin todella poikki kuvausten jälkeen

Ex-Onnelliset-draamasarjaa tähdittävä näyttelijä Miia Nuutila käsitteli omaa avioeroaan sarjan kuvausten aikana.

Maajussille morsian -ohjelman juontajana tunnettu Miia Nuutila nähdään syksyllä myös toisessa MTV3-kanavan ohjelmassa. Nuutila nähdään syyskuussa alkavassa Ex-Onnelliset-draamasarjassa Laura Kekkosen roolissa.

Sarjassa Nuutila näyttelee ex-onnellista näyttelijä Mikko Nousiaisen kanssa. Lisäksi mukana kuvioissa ovat heidän näyttelemän ex-parin lapset. Kuinka ollakaan Nuutila oli sarjasta kuulleessaan juuri itse aloittamassa oman avioeronsa läpikäyntiä.

Miia Nuutila ja hänen entinen puolisonsa Kari Nenonen päätyivät hakemaan avioeroa kesäkuussa 2015 oltuaan yhdessä 20 vuoden ajan. Parilla on kaksi lasta.

Ex-Onnelliset

Ex-onnelliset on draamasarja viidestä lapsiperheestä, joissa vanhemmat ovat juuri eronneet. Perheet muuttavat samaan kerrostaloon, joka on rakennettu nimenomaan eronneiden lapsiperheiden tarpeita ajatellen. Nuorimmat eroparit ovat alle kolmikymppisiä ja vanhimmat päälle viisikymppisiä.

–  Kun ohjaaja Johanna Vuoksenmaa kertoi minulle tästä sarjasta pidin pienen tauon ja sanoin, että niin muuten, minäkin olen eroamassa. Silloin kukaan ei tiennyt, että me (Miia ja Kari) olimme eroamassa. Emme oikein edes me itse. Ajattelin siinä, että nyt on hyvä väylä käsitellä tätä jollain tavalla.

Nuutila kuvaileekin saaneensa oman elämäntilanteensa takia kohtauksiin paremmin tuntumaa.

– Olin itse samanlaisessa hetkessä, vaikka fiktiivinen aviomieheni oli hyvin erilainen kuin mitä oma elämäntilanne oli todellisuudessa. Kuitenkin siinä oli jotain niin tuttua ja sellaista yleismaailmallista, mitä avioerossa yleisesti on.

Ex-Onnellisissa Miian esittämän roolihahmon erossa ilmenee mustasukkaisuutta ja takertumista. Näin ei ollut hänen omassa erossaan. Sarjaa kuvattiin kahdessa osassa viime vuoden syksyllä ja keväällä ja Miia kuvailee käsitelleensä omaa eroa kuvausten aikana.

– Omalla kohdallani kumpikin halusi erota ja kumpikin oli valmis eroon. Väistämättäkin käsittelin omaa eroa kuvausten lomassa. Varmasti se auttoi. Olin niiden asioiden äärellä ja tunsin niitä tunteita itseni kautta.

Haastattelussa Nuutila myös analysoi yleisellä tasolla avioeroprosessin eri vaiheita. Miten tilanteessa voi läpikäydä kokonaisen tunteiden kirjon.

– Avioeroon liittyy myös haikeutta. Jos tilanteessa ei ole ollut ihan kamalaa, niin ettei voi enää nähdä sitä toista. Jos on ollut lämpimät välit ennen eroa, mutta on päätynyt ystäviksi, niin siihen liittyy haikeutta. Vaikka ero ei olisi virhe, niin toinen ihminen on ikuisesti lasteni äiti tai isä, ja paljon hyviäkin asioita hänestä löytyy.

Nuutila kuvailee muistojen ja tunteiden tulevan tiettyinä ajanjaksoina.

– Ensin on se vihavaihe ja inhoaa vaan. Varmaan joku tutkijakin on tätä tutkinut. Seuraavassa vaiheessa tulee muistoja, jotka ovat hyviä. Pitää tehdä tilaa niille hyvillekin muistoille, koska kyllähän varmasti lapsetkin haluavat kuulla onnellisistakin ajoista. Heti ei voi alkaa muistelemaan, kun ei se psyyke toimi niin. Pitää kokea muuta kuin haikeutta, että pääsee hyppäämään siitä kuviosta irti.

– Kuvausten alkaessa ajattelin, että minun on pakko valmistautua siihen, että menen kuvausten aikana syviin vesiin, vaikka kyse on draama-komediasta. Jotenkin suhtauduin tähän työhön vakavasti. Olin todella poikki kun kuvaukset olivat ohi. Tuntuu, että annoin kaikkeni. Niin kuin tietenkin aina pitää, Nuutila summaa.


Ex-Onnelliset draamasarja alkaa MTV3-kanavalla 12.9. 

Lue myös:

    Uusimmat