Miesten maastohiihdon venäläishirmu on palannut! Itänaapurilla sensaatiomainen päivä Tour de Skillä

Venäjän Sergei Ustjugov tykitti voittoon maastohiihdon miesten Tour de Skin toisella etapilla, 15 kilometrin vapaan kisassa Italian Toblachissa sunnuntaina.

Ustjugov nousi kisan kärkeen viiden kilometrin kohdalla, eikä antanut enää piikkipaikkaa muille. Palkintokolmikon täydensivät Norjan Simen Hegstad Krüger (+12,2 sekuntia) ja Venäjän Aleksandr Bolshunov (+21,9). Lisäksi itänaapurin Andrei Melnitshenko oli neljäs.

Bolshunov nousi Tourin kokonaiskisan kärkeen kuuden sekunnin erolla Ustjugoviin. Norjan Johannes Hösflot Kläbo on kolmantena (+10,3).

Kisa oli tänä syksynä peukalonsa loukanneelle Ustjugoville vasta kauden kolmas, ja kaikkiaan kolmas sitten viime tammikuun. Hän ei saanut osallistua Pyeongchangin olympialaisiin Venäjän joukkuepannan takia. Edellinen voitto oli päivälleen vuoden takaa Lenzerheiden sprintistä.

Tour de Skin Ustjugov voitti kaksi vuotta sitten ja putsasi myös Lahden MM-kisojen palkintopöydän tuona keväänä.

Suomalaisista Ristomatti Hakola oli paras, mutta hänenkin sijoituksensa oli vasta 47:s. Matti Heikkinen oli 63:s ja Lauri Vuorinen 86:s.

Krista Pärmäkoski oli aiemmin sunnuntaina neljäs naisten 10 kilometrin vapaan kisassa. Venäläisillä oli Toblachissa huikea päivä, sillä miesten menestyksen lisäksi naisten kilpailusta irtosivat sijat 1, 3 ja 7.

Tour de Ski jatkuu kolmannella osakilpailulla, vapaan sprintillä Sveitsin Val Müstairissa tiistaina.

Lisätty miesten kokonaiskisan tilanne klo 17.41.

Päävalmentaja Haavisto: Pärmäkoskella vielä parannettavaa 4:05
Päävalmentaja Matti Haavisto summasi suomalaisnaisten kisan MTV Urheilulle sunnuntaina.