Krista Pärmäkoski taipui niukasti ulos palkinnoilta – Venäjän naisilta myrskyvaroitus Tour de Skillä

Krista Pärmäkoski sijoittui neljänneksi maastohiihdon Tour de Skin toisessa osakilpailussa, vapaan 10 kilometrillä Italian Toblachissa sunnuntaina.

Pärmäkoski taisteli kisan avauspuolikkaalla jopa voitosta Venäjän Natalia Neprjajevan ja Norjan Ingvild Flugstad Östbergin kanssa, mutta taipui lopulta 17,4 sekunnin päähän kilpailun vain 0,3 sekunnin erolla voittaneesta Neprjajevasta. Palkintosija jäi Pärmäkoskelta seitsemän sekunnin päähän.

15:n, 10:n ja 5:n bonussekunnin potit menivät uransa avausvoiton ottaneelle Neprjajevalle, Östbergille ja kolmanneksi sijoittuneelle Venäjän Anastasia Sedovalle, jotka tekivät Pärmäkosken tavoin nousua Tourin kokonaiskisassa. Östberg epäonnistui lauantain sprintissä, joten kakkossija oli hänelle huipputärkeä.

Kokonaiskisaa lauantain jälkeen johtanut Ruotsin Stina Nilsson hävisi kympin kilpailussa lähes kaksi minuuttia. Nyt kärkeen nousi Neprjajeva 23,6 sekunnin erolla Jessica Digginsiin. Östberg on kolmantena, Pärmäkoski viidentenä (+44,0).

Muista suomalaisnaisista Laura Mononen oli 44:s, Susanna Saapunki 50:s ja Anne Kyllönen 60:s. Erot kärkeen olivat yli kaksi minuuttia. Mari Eder joutui keskeyttämään Tourin kuumeen takia jo ennen kilpailua.

Tour de Ski jatkuu naisten osalta vapaan sprintillä Sveitsin Val Müstairissa tiistaina.

Miesten 15 kilometrin vapaan kilpailu Toblachista alkaa klo 15.45. Suomalaisista mukana ovat Ristomatti Hakola, Lauri Vuorinen ja Matti Heikkinen

Kokonaiskilpailun tilanne päivitetty klo 15.22.

Päävalmentaja Haavisto: Pärmäkoskella vielä parannettavaa 4:05

Päävalmentaja Matti Haavisto summasi suomalaisnaisten kisan MTV Urheilulle sunnuntaina.