Krista Pärmäkoski rehellisenä palkintosijan karkaamisesta: "Aavistuksen katkesin"

Palkintosija karkasi Krista Pärmäkoskelta toisella 5 kilometrin lenkillä maastohiihdon Tour de Skin toisessa osakilpailussa Italian Toblachissa sunnuntaina. 

Pärmäkoski oli voittotaistossa vielä 10 kilometrin vapaan kisan avauspuolikkaalla, mutta joutui taipumaan lopulta neljänneksi 17,4 sekunnin erolla voittajalle, Venäjän Natalia Neprjajevalle. Edelle ehtivät myös Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Venäjän Anastasia Sedova

– Ekan ringin pääsin hiihtämään Östbergin peesissä, ja kuulin koko ajan, että hänellä on keula-aika. Tiesin, että mitä vauhtia pitää pystyä hiihtämään. Toisella ringillä sitten aavistuksen katkesin. En pystynyt pitämään sitä samaa vauhtia. Ihan kohtuullisen hyvä kisa, Pärmäkoski kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa

– Ilmeisesti venäläiset ovat tulleet todella kovaa ylhäältä alas, ja Sedova nousi lopussa. Itsellä ei ollut siinä sellaista lentoa kuin olisi toivonut.

Kokonaiskisassa Pärmäkoski on kahden osakilpailun jälkeen viidentenä, 44 sekunnin päässä Neprjajevasta. Kolmospaikkaan ja Östbergiin on 16 sekunnin kaula. 

– Ihan hyvä fiilis kokonaiskisasta. Ei ehkä ole ollut vielä sellaista nappisuorittamista. Seuraava kisa pitää vielä selvitä, ja sitten voin taas nauttia kisoista. Uskon, että tilanteet muuttuvat vielä moneen kertaan.

Tour de Ski jatkuu naisten osalta vapaan sprintillä Sveitsin Val Müstairissa tiistaina. 

Päävalmentaja Haavisto: Pärmäkoskella vielä parannettavaa 4:05

Päävalmentaja Matti Haavisto summasi suomalaisnaisten kisan MTV Urheilulle sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat