Mies varasti kanuunan 30 vuotta sitten – palautti nyt: "Täytyy ihmetellä, kuinka humalassa joku on ollut..."

82-vuotias naiskehonrakentaja pysäytti murtovarkaan nyrkein 1:44
Tämä voro ei pitkälle pötkinyt: 82-vuotias naiskehonrakentaja pysäytti murtovarkaan nyrkein!

Tealbyn kylästä vuonna 1989 vohkittu kanuuna on nyt palannut paikalleen selityskirjeen kera.

Yli 30 vuotta sitten englantilaiskylä menetti alueen nähtävyytenä olleen kanuunansa. Nyt se on palannut paikalleen – anteeksipyyntöviestin kera.

Kanuuna katosi Tealbyn kylästä vuonna 1989. Kanuuna ilmaantui kuitenkin yllättäen takaisin retkiltään vuonna 2019, kertoo Lincolnshire live.

"Ainoa rikollinen teko, jonka koskaan olen tehnyt"

Kanuuna löytyi samasta paikasta, josta oli kadonnut vuosia sitten. Mukana oli kirje, jonka kirjoittaja kertoi olevansa ryöstöretkellä mukana ollut henkilö.

– Noin 30 vuotta sitten nuorena olin mukana häpeällisessä teossa. Ainoa rikollinen teko, jonka koskaan olen tehnyt, tapahtui, kun autoin niin sanottuja ystäviäni viemään kanuunanne. Se, että olin osa tätä tekoa, on vaivannut minua siitä asti, nimettömässä kirjeessä luki.

– Olkaa hyvät, hyväksykää mitä nöyrin anteeksipyyntöni tietämättömästä osuudestani tähän häpeälliseen tekoon.

Kanuuna ollut vuosien varrella mukana historiallisissa tapahtumissa

Kirjeen kirjoittajan mukaan kanuuna nostettiin kohtalokkaana yönä vuosikymmeniä sitten auton lavalle. Kirjoittaja oli matkustajana autossa.

Kanuunan paluusta kerrottiin kylän FB-ryhmässä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kirjeen mukaan kanuunan vienyt henkilö käytti sitä vuosien varrella erilaisissa historiallisissa tapahtumissa ja sai myös selville, että kanuuna on käyttökuntoinen: sillä on ammuttu useita kertoja.

Vuosien kuluessa kirjoittajan välit kanuunaa vaalineeseen henkilöön katkesivat. Kirjoittajan mukaan kyseinen "pääasiallinen varas" kuitenkin menehtyi hiljattain, jolloin kanuuna jäi hänen leskelleen.

– Vetosin leskeen, että hän sallisi minun palauttaa kanuunan teille, minkä olenkin nyt tehnyt.

Kanuunaa juhlittiin teemaleivoksin

Kyläläiset ovat iloinneet kanuunan paluusta. Paikallinen leipuri julkisti sen vuoksi jopa juhlaleivoksen, joka on pyöreä ja nimeltään "Tealbyn kanuunankuula".

Kylästä tosin katosi samoihin aikoihin toinen kanuuna, joka ei ole palautunut.

– Tiedän, että menetitte kaksi kanuunaa, mutta vakuutan teille, että veimme vain toisen, kirje kertoo.

"30 vuoden jälkeen jonkun syyllisyys sai viimein yliotteen"

– Näyttää siltä, että 30 vuoden jälkeen jonkun syyllisyys sai viimein yliotteen. Kun kuulin kanuunan palautuneen, koin sekoituksen yllättyneisyyttä ja onnea, kylätoimikunnan puheenjohtaja Richard Askam kuvailee.

Miehen mukaan kanuunoiden katoaminen aiheutti kyläläisissä ahdistusta.

– Se, että yksi niistä palautettiin, on osittain palauttanut uskoni ihmiskuntaan. Mielestäni ihminen, joka toi kanuunan takaisin, ansaitsee jonkinlaista tunnustusta. Jokainen meistä on tehnyt typeryyksiä, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä hyvitellä.

Miten varkaat onnistuivat?

Eräs mysteeri on kuitenkin edelleen selvittämättä. Kanuuna painaa melkoisesti ja sen siirtäminen vaatii ainakin kahden riuskan kantajan voimat.

– Täytyy ihmetellä, kuinka humalassa joku on ollut, että edes yrittäisi viedä jotakin noin painavaa, Askam ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat