Mies tuomittiin vartijan pahoinpitelystä Riihimäen vankilassa – teko rikollisjärjestö UB:n nimissä

5:01
Riihimäen vankilan kokenut vartija: "Kyllä tää on selvästi raaempaa" - suomalaisissa vankiloissa yhä enemmän uhkailua ja väkivaltaa (24.9.2019)

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi torstaina tuomionsa jutussa, jossa kahta miestä syytettiin väliaikaiseen toimintakieltoon määrätyn rikollisryhmä United Brotherhoodin (UB) toiminnan jatkamisesta. 

Tuomion mukaan 21-vuotias mies syyllistyi muun muassa vanginvartijan pahoinpitelyyn ja virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Oikeus katsoi näytetyksi, että mies teki nämä teot osana järjestäytyneen rikollisryhmän UB:n toimintaa.

Tuomion mukaan ei ollut uskottavaa, että vartija olisi ollut sattumanvarainen kohde. Vartijan nimi oli ollut listalla, joka löytyi toisen, 42-vuotiaan syytetyn sellistä. 42-vuotias syytetty oli UB:n puolikasjäsen. Oikeus kuitenkin katsoi jääneen näyttämättä, että hän olisi yllyttänyt 21-vuotiasta tekoihin, ja hänen syytteensä hylättiin.

21-vuotias tuomittiin myös laittoman yhdistystoiminnan harjoittamisesta sekä laittomasta uhkauksesta. Hän sai vuoden ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Rikokset tapahtuivat viime vuoden keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja