Mies syntyi ilman suostumustaan ja haastaa vanhemmat oikeuteen – näin kommentoi juristiäiti: "Hyväksyn syyllisyyteni, jos..."

Intialaisäiti, jonka poika aikoo haastaa hänet oikeuteen ilman suostumusta syntymisestä, kertoo ihailevansa poikaansa, mutta perää häneltä myös perusteluja.

Raphael uskoo antinatalismiin, jossa lisääntyminen ja syntymä nähdään negatiivisessa valossa. Hän kuuluu ryhmään, jonka mukaan lapsia ei pitäisi synnyttää kärsimään elämää.

Nyt lehdistölle on puhunut myös Raphaelin äiti Kavita, joka kertoo brittilehti Mirrorissa "ihailevansa poikansa uhkarohkeutta" haastaa vanhemmat oikeudessa. Intialaismiehen molemmat vanhemmat ovat nimittäin lakimiehiä.

Äiti kuitenkin kyseenalaistaa 27-vuotiaan poikansa logiikan.

– Jos Raphael pystyy keksimään rationaalisen selityksen sille, miten me olisimme voineet hankkia hänen suostumuksensa syntymään, hyväksyn syyllisyyteni, Kavita kommentoi Mirrorille.

"Olen todella iloinen, että..."

Intialiasäiti haluaa korostaa myös syitä pojan oikeuskanteen takana.

– Media on keskittynyt vain sirpaleeseen siitä, mihin Raphael uskoo. Hänen uskonsa antinatalismiin, hänen huolensa tarpeettoman elämän aiheuttamasta kuormasta maapallolle, hänen herkkätunteisuutensa kasvaessaan tahattomasti tuskaa kokeneita lapsia kohtaan ja niin paljon enemmän on säälittävästi unohdettu, Kavita kommentoi.

– Olen todella iloinen, että pojastani on kasvanut peloton, itsenäisesti ajatteleva nuori mies. Hän varmasti löytää tiensä onnellisuuteen.

Hyvä suhde vanhempiin

The Printissa Raphael kuvaili suhdettaan vanhempiinsa "mahtavaksi" ja kertoi rakastavansa heitä, mutta korosti, että vanhemmat hankkivat hänet vain omaksi ilokseen ja nautinnokseen välittämättä lapsen kärsimyksistä.

– Haluan kertoa kaikille intialaisille lapsille, etteivät he ole mitään velkaa vanhemmilleen, Raphael sanoo.

– Elämäni on ollut mahtavaa, mutta en näe, miksi minun pitäisi laittaa toinen elämä läpi kouluruljanssin ja uran löytämisen varsinkaan, kun he eivät ole pyytäneet olla olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja