Intialaismies syntyi ilman omaa suostumustaan – aikoo nyt haastaa vanhempansa oikeuteen

Intiassa on nostanut päätään liike, joka ei halua tuoda lapsia maailmaan kärsimään ilman heidän omaa suostumustaan. Aatteen kannattajat haluavat tuoda vaihtoehdon maan perhekeskeisyydelle: vapaaehtoisen lapsettomuuden. Aiheesta uutisoi intialaislehti The Print.

Mumbailainen Raphael Samuel, 27, suunnittelee haastavansa vanhempansa oikeuteen syntymästään, koska hän syntyi ilman omaa suostumustaan.

Raphael uskoo antinatalismiin, jossa lisääntyminen ja syntymä nähdään negatiivisessa valossa. The Printin mukaan liikkeessä ei vastusteta lapsia tai elämää, mutta heidän mukaansa ketään ei pitäisi tuoda maailmaan ilman hänen omaa suostumustaan.

Jos lapsi siis ei ole antanut suostumustaan syntymään ja elämään kärsimyksineen, ei häntä ole oikeutta synnyttää. 

Toinen syy, miksi antinatalistit eivät halua hankkia lapsia, on se, että siten voidaan vähentää maapallolle kohdistuvaa kuormitusta, erityisesti hiilijalanjälkeä, ja "pelastaa maapallo".

– Haluan kertoa kaikille intialaisille lapsille, etteivät he ole mitään velkaa vanhemmilleen. Rakastan vanhempiani, ja meillä on mahtava suhde, mutta he saivat minut omaksi ilokseen ja nautinnokseen, Raphael kommentoi The Printille.

– Elämäni on ollut mahtavaa, mutta en näe, miksi minun pitäisi laittaa toinen elämä läpi kouluruljanssin ja uran löytämisen varsinkaan, kun he eivät ole pyytäneet olla olemassa.

"Joko he olivat liian peloissaan kertoakseen totuuden tai halusivat miellyttää omia vanhempiaan"

Antinatalismin ympärille on muodostunut Intiassa nyt liike. Perhekeskeisessä ja pronatalistisessa maassa aate on suorastaan radikaali.

Kun Intiassa nainen menee naimisiin, luonnollisena seuraavana askeleen oletetaan olevan lastenhankinta. Lapsettomuuteen liittyy vielä suorastaan stigmaa.

Myös antinatalismia kannattava aktivisti Alok Kumar, 34, kertoo, että hänen vanhempansa olivat raivostuneita hänen päätöksestään mennä naimisiin sellaisen naisen kanssa, joka ei haluaisi myöskään lapsia. Siitä huolimatta vanhemmat etsivät pojalleen puolisioa.

– Monet naisista, jotka tapasin, itse asiassa olivat samaa mieltä kanssani [lapsettomuudesta]. Mutta he pysyivät hiljaa. Joko he olivat liian peloissaan kertoakseen totuuden tai halusivat miellyttää omia vanhempiaan, Alok sanoo.

Lopulta Alok meni naimisiin naisen kanssa, joka ei halunnut myöskään lapsia ja joka joutuu vammaisuuden takia olemaan pyörätuolissa. Vanhemmat katkaisivat välit poikaan kokonaan.

Antinatalistisen liikkeen tarkoituksena onkin tuoda Intiassa esille vaihtoehtoa sanoa lapstenhankinnalle 'ei' ympäristön paineista huolimatta.

– Muiden intialaisten pitää tietää, että on vaihtoehto olla hankkimatta lapsia, ja kysyä vanhemmiltaan selitystä sille, miksi he synnyttivät sinut, Raphael sanoo.

Tosin ilman liikettäkin myös Intiassa, kuten muuallakin maailmassa, hedelmällisyys on laskenut, ja yhä useampi kaupungissa asuva nuori on valinnut lapsettoman elämän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja