Mies pelasti rakastamansa naisen lahjoittamalla tälle munuaisensa – sai silti kosintaansa kieltävän vastauksen

Rakkaus on molemminpuolista, mutta heikko terveys on avioliiton esteenä.

Englantilainen Simon Louis, 49, lahjoitti munuaisensa ystävälleen Mary Emmanuellelle, 41. Leikkaus onnistui ja mies päättikin, että nyt oli oikea hetki sitoutua loppuelämäksi rakastamansa naisen kanssa.

Mary on ikuisesti kiitollinen hänen elämänsä pelastaneesta elinlahjoituksesta, mutta kieltäytyi kuitenkin Simonin kosinnasta vedoten heikkoon terveydentilaansa.

– Tarjosin hänelle sydämeni, mutta minun täytyi tyytyä antamaan munuaiseni, Simon vitsailee.

– Tapahtuipa mitä tahansa, en koskaan kadu sitä, että annoin hänelle elämän lahjan, hän jatkaa.

Elinaikaa vain muutamia kuukausia

Mary tapasi Simonin ensi kerran jo parikymmentä vuotta sitten. Vaikka pari tunsi vetoa toisiaan kohtaan, he pysyivät vain läheisinä ystävinä.

Eräänä päivänä vuoden 2014 syyskuussa Mary lyyhistyi kotonaan. Mary kiidätettiin Lontoossa sairaalaan, jossa hän oli kaksi kuukautta intensiivisessä hoidossa.

Sitten Marylle tipahti kunnon pommi: Naisella oli vakava munuaissairaus ja elinaikaa olisi pahimmillaan jäljellä vain muutamia kuukausia.

– En voinut uskoa sitä. Olin vasta 37 ja olin jo saanut kuolemantuomion. He kertoivat minulle, että jos elinluovuttajaa ei löytyisi – mikä oli erittäin epätodennäköistä harvinaisen B-miinusveriryhmäni ansiosta – ei olisi mitään toivoa.

Ystävä toimi apuna

Maryn nimi laitettiin jonotuslistalle, ja hän saattoi vain odottaa. Mary palasi sairaalasta kotiinsa, mutta joutui päivittäin palaamaan sairaalaan dialyysiin. Simon auttoi Marya kaikkien vaikeuksien läpi aina tämän tarvitessa apua.

Korvaukseksi avusta Mary järjesti ystävälleen yhteisen matkan Espanjaan. Loma kuitenkin loppui lyhyeen, kun kotimaasta soitettiin ja kerrottiin luovuttajan löytyneen. Ystävysten saapuessa takaisin Englantiin munuainen oli kuitenkin mennyt sivu suun seuraavalle potilaalle.

Silloin Simon tarjoutui testattavaksi ja kävikin ilmi, että tämä sopisi luovuttajaksi. Leikkaukset onnistuivat ja ystävykset muuttivat Simonin luokse auttaakseen toisiaan toipumisessa.

Avioliitolle ei, mutta rakkaus pysyy

Muutama kuukausi kului ja Mary muutti takaisin kotiin. Eräänä päivänä parin kokatessa yhdessä Simon mainitsi avioliiton.

– Simon sanoi, että olemme kuin vanha aviopari ja minä nauroin. Sitten hän vakavoitui ja sanoi, että ehkä meidän pitäisi todella mennä naimisiin, Mary kertoo.

– Nyökkäsin ja hymyilin tuntien itseni todella imarrelluksi, että hän halusi mennä minun kanssani naimisiin sen jälkeen, kun oli nähnyt minut kaikista pahimmillani, ja sanoin, että rakastaisin sitä, mutta minun täytyisi miettiä sitä terveyteni takia.

Mary kertookin, että hän joutuu olemaan loppuelämänsä lääkityksellä ja hänen täytyy välttää stressiä voidakseen elää mahdollisimman tervettä elämää. Häät voisivatkin tuoda liikaa stressiä, joten ajatus on vielä harkinnassa.

– Välillämme oleva rakkaus on aitoa. Simon olisi voinut kuolla siinä, mitä hän teki minulle. Hän näki minut todella pahimmillani, mutta rakasti – ja rakastaa – minua sellaisena kuin olen. Hän on paras ystäväni ja tulee aina olemaan, Mary sanoo.

Lähteet: Ladbible, Mirror

***

10:00

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja