Mies kuristi kaverinsa kuoliaaksi turvavyöllä, vei ruumiin mökille ja viilteli sitä samuraimiekalla – tuomiona kymmenen vuotta vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina lähes kymmenen vuoden vankeuteen miehen, joka kuristi kaverinsa kuoliaaksi ja piilotteli tämän ruumista.

Myös pääsyytettyä auttaneet nainen ja kaksi miestä tuomittiin rangaistuksiin. Henkirikos tapahtui helmikuussa Lohjalla miehen asunnossa, missä hän ja toinen mies olivat käyttäneet huumeita ja riitautuneet.

Mies myönsi kuristaneensa kaveriaan turvavyön pätkällä useita minuutteja, kunnes tämä oli mennyt elottomaksi. Sen jälkeen mies kääri ruumiin pressuun ja kätki sen parvekkeelle sohvan alle.

Muutaman päivän päästä mies kuljetti ruumiin toisen miehen ja naisen kanssa naisen kesämökille Kouvolaan.

Kerrostalon valvontakameroihin tallentui, kun miehet kantoivat pressuun käärittyä pakettia hissiin ja ulos rakennuksesta.

Paria päivää myöhemmin mies vielä palasi mökille kolmannen miehen kuljettamana tarkoituksenaan hävittää ruumiin ympärillä ollut pressu. Pressua poistaessaan mies aiheutti ruumiiseen viiltojälkiä samuraimiekalla ja mattoveitsellä.

Kiisti tarkoittaneensa tappaa

Pääsyytetty myönsi teot, mutta sanoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut tappaa uhria. Oikeuden mukaan miehen täytyi kuitenkin pitää uhrin kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena.

Näin ollen oikeus katsoi, että Jarkko Juhani Säteri, 31, syyllistyi tappoon.

Oikeus tuomitsi Säterin taposta, hautarauhan rikkomisesta sekä useista lievemmistä rikoksista yhteensä yhdeksän vuoden ja seitsemän kuukauden vankeuteen.

Ruumiin siirtämiseen kerrostaloasunnosta mökille osallistunut 34-vuotias mies tuomittiin hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta 50 päivän vankeuteen.

Samoista rikosnimikkeistä tuomittiin myös 47-vuotias nainen, jonka mökille ruumis vietiin.

Nainen sai 80 päivän ehdollisen tuomion. Säteriä mökille toisen kerran kuskannut 63-vuotias mies tuomittiin 50 päiväsakkoon rikoksentekijän suojelemisesta.

Lue myös:

    Uusimmat