Mies hakkeroi yli 350 naisen sometilit ja kiristi heitä intiimeillä kuvilla: "Todella hyvä muistutus siitä, että..."

Näin vältyt nettihuijaukselta 8:00
Videolla kerrotaan, miten vältyt nettihuijaukselta.

Mies esitti uhrin kaveria ja pyysi apua tilin palauttamisessa. Tapauksesta uutisoi muun muassa 7 News -sivusto.

Poliisi syyttää Australian Brisbanessa asuvaa miestä siitä, että hän olisi hakkeroinut naisten sosiaalisen median tilejä ja kiristänyt heitä intiimeillä kuvilla.

31-vuotiaalla miehellä on saattanut olla jopa yli 350 uhria kahden vuoden aikana. Uhrit olivat iältään luultavasti 18–30-vuotiaita.

Queenslandin poliisin mukaan kyseessä olivat pääasiassa ”nuoret aikuiset naiset, jotka olivat aktiivisia sosiaalisessa mediassa”. Tähän mennessä uhreja on todettu varmasti olevan ainakin yli 60.

Esitti ystävää ja pyysi apua salasanan vaihtamiseen

Mies huijasi naisia antamaan hänelle pääsyn heidän sometileilleen. Hän esitti uhrien ystävää hakkeroituaan ystävän tilin ja pyysi apua tilin palauttamiseen. Poliisit epäilevät, että hän pystyi vaihtamaan uhrinsa salasanan ja päästyään siihen käsiksi hän kävi läpi uhrin tilit etsiessään intiimejä ja arkaluonteisia kuvia.

Hänen väitetään uhanneen julkaista kuvat, jos uhri ei lähettäisi lisää intiimejä kuvia ja videoita.

Sai syytteet hakkeroinnista ja kiristyksestä

Miestä syytetään hakkeroinnista ja kiristyksestä. Tapausta käsitellään oikeudessa 6. tammikuuta.

– Yli 350 uhriin käytetty aika, vaiva ja energia vain osoittavat, miten vakavasta tapauksesta on kyse, kertoi kyberturvallisuuden asiantuntija Susan McLean Sunrise-sivustolle.

– Tämä on todella hyvä muistutus siitä, että meidän pitää ottaa turvallisuutemme nettimaailmassa yhtä vakavasti kuin netin ulkopuolellakin.

Lue myös:

    Uusimmat