Mielenterveysongelmista kärsivä NHL-vahti palkittiin sisukkuudestaan, kiitospuhe kosketti – "En häpeä sanoa, että olen henkisesti sairas"

New York Islandersin Robin Lehner palkittiin NHL:n palkintogaalassa sisukkuudesta ja omistautuneisuudesta jaettavalla Bill Masterton Trophylla. Mielenterveysongelmien kanssa painiva maalivahti piti koskettavan kiitospuheen.

Lehnerille jaettu Bill Masterton Trophy jaetaan pelaajalle, joka on osoittanut sisukkuutta ja omistautuneisuutta jääkiekkokohtaan. Lehner on tästä oiva esimerkki, sillä ruotsalaisvahti on taistellut viimeisen vuoden ajan mielenterveysongelmien ja riippuvuuden kanssa.

Lehner joutui pelottavan tilanteen eteen toissa kaudella, kun hän sai paniikkikohtauksen NHL-ottelun erätauolla. Alkoholia ja lääkkeitä sekaisin käyttänyt Lehner haki itselleen apua ja muutti elämänsä suunnan.

– Otin sen ensimmäisen askeleen ja hain apua. Se muutti elämäni, Lehner toteaa kiitospuheessaan.

Lehnerillä todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö, ADHD ja post-traumaattinen stressireaktio. Viimeisen vuoden ajan Lehner on opetellut elämään sairauksiensa kanssa ja on saanutkin elämänsä raiteilleen.

– Meidän on puskettava eteenpäin ja lopetettava häpeä. En häpeä sanoa, että olen henkisesti sairas, mutta se ei tarkoita henkisesti heikkoa, Lehner painottaa.

Lehner pelasi Islandersin maalin suulla erittäin upean kauden ja oli ehdolla myös koko kauden parhaaksi maalivahdiksi. 27-vuotiaan ruotsalaisvahdin sopimus päättyi tähän kauteen, mutta Lehner on ilmaissut halukkuutensa jatkaa Islandersissa. 

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat