NHL-maalivahti hautoi itsemurhaa – sai paniikkikohtauksen kesken pelin

NHL-vahti Robin Lehner kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä 0:30

Buffalo Sabresin Robin Lehner sai paniikkikohtauksen kesken viime kauden NHL:n runkosarjan viimeisen ottelun. Hänellä todettiin myöhemmin kaksisuuntainen mielialahäiriö. 

Pääkuvassa välähdyksiä Robin Lehnerin uran varrelta. 

Buffalo Sabresin maalivahdin Robin Lehnerin helvetti pääsi valloilleen toisessa erässä Detroit Red Wingsiä vastaan. Hän sai paniikkokohtauksen kesken ottelun. Rinnassa tuntui kipua, ja näkö meni sumeaksi. 

– Kun erä loppui, kävelin huoltajien huoneeseen. En ollut saada varusteita pois. Romahdin. Minulla oli täysi paniikkikohtaus. Luulin, että minulla on sydänkohtaus, Lehner sanoi The Athletic -julkaisussa. 

Lehner oli käyttänyt sekaisin alkoholia ja lääkkeitä. Pahimpina vaiheita Lehner hautoi jopa itsemurhaa. Hän pääsi hoitoon, ja hänellä todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö, ADHD ja post-traumaattinen stressireaktio. 

Lehner meni kauden jälkeen Arizonassa sijaitsevaan kuntoutuslaitokseen, jossa myrkyt alkoivat hiljalleen poistua kehosta. 

– Minulla ei ole ollut koskaan urallani selvää kautta NHL:ssä. Maanisessa vaiheessa olin hyvä maalivahti, masennusvaiheessa en. 

New York Islanders oli kuitenkin valmis tekemään sopimuksen 27-vuotiaan ruotsalaismaalivahdin kanssa. Kunto on parantunut, ja Lehner katsoo luottavaisena tulevaisuuteen. 

– Islanders oli valmis antamaan minulle mahdollisuuden. Olin niin onnellinen, kun minulle tarjottiin sopimusta. Vihdoin joku uskoi minuun. 

Lue myös:

    Uusimmat