Mainos

Mielenterveysongelmista kärsivä NHL-vahti sai elämänsä järjestykseen, on nyt ehdolla liigan parhaaksi maalivahdiksi – "Minulla on ollut pahoja päiviä"

7:59
Videolla kuvaa NHL:n pudotuspeleistä.

Ruotsalaisen Robin Lehnerin kulunut vuosi on ollut täynnä erilaisia tapahtumia. Kesällä diagnoosin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä saaneen NHL-vahdin elämä on vaikeuksien jälkeen jälleen raiteillaan.

Lehnerin kesä ei sujunut ruusuisesti. Terveysongelmien takia lääkkeisiin ja alkoholiin turvautunut maalivahti haki itselleen apua kuntoutuksesta. Lehner sai myös tietää sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

Lehner oli kesällä vapaa etsimään itselleen uuden seuran NHL:ssä. Kiinnostuneita joukkueita oli liki kymmenkunta, mutta kun heille kerrottiin Lehnerin kuntoutuksesta, joukkueiden kiinnostus lopahti. Lopulta Lehner löysi uuden osoitteen New York Islandersin maalin suulta.

Lehnerin ja Islandersin yhteistyö on sujunut upeasti. Uransa parasta kautta pelaava ruotsalaisvahti on ehdolla liigan parhaaksi maalivahdiksi yhdessä Tampa Bayn Andrei Vasilevskin ja Dallasin Ben Bishopin kanssa. Lehner kehuu joukkueelta saamaansa tukea mielenterveysongelmiinsa.

– He eivät ole olleet lainkaan tuomitsevia, vaan uskomattoman tukevia ja ennakkoluulottomia.

– Kyse ei ole siitä, että olisin jonkinlainen erikoistapaus, ja että tarvitsisin jonkun pitämään kädestäni, mutta he ovat auttaneet minua lääkkeideni ja muiden pikkujuttujen kanssa. Tärkeintä kuitenkin on, että he eivät ole olleet tuomitsevia, Lehner kehuu organisaatiotaan Islandersin verkkosivuilla.

Lehner on saanut oikealla lääkityksellä sairautensa kuriin, mutta kokee silti aika-ajoin hieman kehnompiakin päiviä.

– Minulla on ollut pahoja päiviä, mutta tiedän nyt, kuinka ne pitää käsitellä, Lehner kertoo.

New York Islandersin päävalmentaja Barry Trotz kehuu vuolaasti Lehneria. Kokenut mestarivalmentaja arvostaa Lehnerin rehellisyyttä, ja kaksikon välit ovatkin olleet hyvin avoimia jo ensihetkistä lähtien.

– Hän on ollut minulle avoin heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän tietää, että hänellä on minun, joukkuetovereidensa ja koko organisaation tuki takanaan, Trotz kertoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja