Mainos

Miehet kokkaavat netissä

Miesten nouseva ruokaharrastuneisuus heijastuu verkkotarjonnassa. Netistä löytyy jo useita verkkopalveluita, joissa videokokit pyrkivät edistämään suomalaista ruokakulttuuria.

Netin verkkokokkipalveluissa on eroja: yksi neuvoo arkisessa ruoanlaitossa, toinen keskittyy juhlaan. Yksi asia nettikokkeja silti yhdistää: he ovat pääsääntöisesti miehiä.

Rokkikokkeja ja arkiruokaa

Rokit kokit on Pasi Vahatalon ja Viikate-yhtyeen Kalle Virtasen projekti. Nettikokkiohjelma on ollut nähtävissä syyskuun alusta lähtien.

Ohjelmajulistuksessaan Rokit Kokit kertoo arvostavansa kotimaisia, puhtaita raaka-aineita. Ohjelmaan halutaan aitoa ruokaa kulloisenkin kuvauspaikan lähistöltä. Rokit Kokit vastaavat osaltaan nousevan uroskokkitrendin vaatimuksiin: miehille on erityisen tärkeää raaka-aineen tuoreus ja laatu.

Suureen arkiruokien kysyntään vastaa netin yleissivustojen lisäksi muun muassa www.kokkikolmonen.com, jolla vuosikymmeniä suomalaisille esikokannut kokki Jaakko Kolmonen antaa hyvän kotiruuan ohjeita.

Sivustolle on lokakuusta lähtien lisätty opetusvideoita, joista ensimmäiset käsittelevät silakoiden perkuuta ja veitsen teroittamista.

Matti keitti sopan

Matti Nykänen sai oman kokkiohjelman Sub TV:llä, ja Matin kokkausta voi seurata myös Subin netissä. Nykäsen kokkiohjelmasta suunnitellaan esitettävän kaksi viisiminuuttista episodia viikoittain. Ensimmäinen ohjelma tulee ulos perjantaina 27. marraskuuta.

Suosikkikokki Aki Walhmania on voinut seurata MTV3:n Mitä tänään syötäisiin -ohjelman nettisivuilla jo pidempään. Aki esittelee netissä joka päivä uuden reseptin ja arkistosta löytyy niitä sadoittain.

Lähde: Ruokatieto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.