Mainos

Michelle Obama on suomalaistyttöjen ykkös-roolimalli

Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan maanantaina 8. päivä maaliskuuta. Tulevan juhlapäivän innoittamana tiedusteltiin tytöiltä ja naisilta tämän päivän roolimalleja.

Vaikka pinnallisesta naiskuvasta puhutaankin paljon ja keskustellaan paineista, jotka kasaantuvat tyttöjen ja naisten harteille, nuorten suomalaisnaisten arvot tuntuvat olevan kohdillaan. Ominaisuudet, joita suomalaistytöt ihailevat, ovat hyvin maanläheisiä.

Libressen tekemä tutkimus osoittaa, että vahvat mielipidevaikuttajanaiset ovat tärkeämpiä roolimalleja kuin elokuvista tai musiikkivideoista tutuiksi tulleet henkilöt. Roolimalleista suosituimmaksi nousi Amerikan ykkösnainen Michelle Obama. Toiseksi eniten suomalaistytöt ihailevat Äiti Teresaa sekä taitoluistelija Kiira Korpea.

Kiira Korpi. Kuva: Lehtikuva

Myös norjalaistytöille Michelle Obama oli tutkimuksen mukaan vahvin roolimalli kun taas Ruotsissa Tyra Banks sai eniten suosiota. Tanskalaistytöt ihailevat eniten kruununprinsessa Marya.

Tutkimuksessa mitattiin myös niitä ominaisuuksia, joita nuoret naiset pitävät roolimalleissaan kaikkein tärkeimpinä. Suomalaistyttöjen mielestä hyvä itseluottamus on ylivoimaisesti tärkein idolin ominaisuus. Myös oikeudenmukaisuutta ja sosiaalisuutta pidettiin arvossa. Tanskalaistytöt ovat samoilla linjoilla pitäen niin ikään itseluottamusta tärkeimpänä, kun taas Norjassa ja Ruotsissa tytöt nostavat tärkeimmäksi arvoksi muista huolehtimisen.

– On ilo huomata, miten hyvät arvot nuorilla naisilla tänä päivänä on, ja millaisia roolimalleja he eniten arvostavat. Haluamme ottaa ajankohtaisen asian esille juuri nyt naistenpäivän alla, sillä koemme aiheen tärkeäksi. Tämä on tapamme ilmaista naisten välistä väkevää sidettä ja kunnioittaa vahvoja naisedelläkävijöitä. Naistenpäivä on ehdottomasti juhlimisen arvoinen – meillä on vapautemme tänään, koska niin monet ennen meitä ovat kamppailleet naisten oikeuksien puolesta, kommentoi Libressen markkinointipäällikkö Sanna Sneen.

Tutkimukseen osallistui Pohjoismaista kaikkiaan 830 nuorta naista. Suomalaistyttöjä tutkimukseen otti osaa 241, eli 29 prosenttia vastaajista.

(MTV3/Helmi)

Lähde: Libresse

Kuvat: Wireimage/AOP, Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.