Metsolat-sarjan kollegat muistelevat Helinä Viitasta

Erkki Metsolan roolista tunnettu Kari Hakala muistaa Helinä Viitasen karjalaisten asioille omistautuneena äitihahmona.

Suositussa Metsolat-tv-sarjassa perheen äitiä Annikki Metsolaa näytelleen Helinä Viitasen kuolemasta kerrottiin tänään. Perheen poikaa Erkki Metsolaa näytellyt Kari Hakala muistaa Viitasen olleen eräänlainen äitihahmo koko sarjan tiimille.

– Jos esimerkiksi harjoitellaan ja keskitytään täysillä työhön, näyttelijät menevät todella syvälle rooliin ja kaivelevat siitä erilaisia tuntoja. Muistan, että välillä Helinällä taisi jäädä rooli vähän päälle, ja hän saattoi äidillisesti käskeä meitä. Sanoa vaikka, että "Kari, siivoa tuo kahvikuppi pois", Hakala hymähtää MTV.fin haastattelussa.

Hakala muistaa myös, että evakkous ja karjalaisten asiat olivat Viitaselle aina hyvin tärkeitä aiheita, jotka tulivat esiin myös Metsoloiden kuvauksissa.

Sarjan tekemisen jälkeen Hakala on silloin tällöin tavannut Viitasta esimerkiksi teatteriensi-illoissa.

– Hän on usein tullut halaamaan. Viimeisen kerran taisimme nähdä Tampereella ensi-illassa. Viimeiset aikansa hän joutui kuitenkin olemaan omissa oloissaan sairauden takia.

Myös Metsoloiden ohjaaja ja käsikirjoittaja Carl Mesterton muistelee yhteistyötä Viitasen kanssa ilolla.

– Hän oli vahva hahmo ja esimerkki suomalaisesta maalaisäidistä. Ihmisenä hän oli samanlainen kuin roolihahmonsakin, fantastinen. Helinän kanssa oli helppo tehdä yhteistyötä, hän kehuu.

Viitasen vastanäyttelijä, perheen isää Antti Metsolaa näytellyt Ahti Haljala, oli tosielämässäkin hänen aviomiehensä. Haljala kuoli vuonna 2005. Mestertonin mukaan avioliitto vain vahvisti Viitasen ja Haljalan toolityötä.

– Helinälle ja Ahtille nämä olivat erittäin tärkeät roolit. Heidän yhteistyönsä oli saumatonta, ohjaaja kertoo pitkään yhdessä eläneestä pariskunnasta.

Lue myös:

    Uusimmat