Metroseksuaalisuus kasvussa: Tässä syy miesten ulkonäköpaineille

Metroseksuaalisuus ei ole enää marginaalijuttu, uusi selvitys paljastaa. Tarve näyttää paremmalta voi kummuta mediasta tai jopa tyttöystävältä.

Kauneudenhoito ei ole enää vain naisten huvia, Female First uutisoi. Uuden selvityksen mukaan aivan tavallisista miehistä on tullut metroseksuaaleja. The Co-operative Pharmacyn teettämän kyselyn mukaan yli puolet puunaa ja putsaa itseään näyttääkseen paremmalta.

Kolmannes miehistä kertoi käyttävänsä kauneudenhoitotuotteita tunteakseen olonsa paremmaksi ja nostattaakseen itseluottamusta. Yksi kuudesta myönsi haluavansa näyttää nuoremmalta. Vastanneista 15 prosenttia oli sitä mieltä, että paine näyttää nuoremmalta tulee kumppanilta, 12 prosenttia koki kavereiden vaikuttavan ulkonäköpaineisiin ja yksi kymmenestä piti median vaikutusta merkittävänä.

Naiset hyväksyvät kumppaniensa kauneusrutiinit

Naiset näyttävät olevan suopeita miesten kauneudenhoitorutiineja kohtaan. Yli puolet naisista oli sitä mieltä, että kulmakarvojen vahaaminen ja nyppiminen tai valovoiteen käyttö sopii miehillekin. Naisista 38 prosenttia katsoi itseruskettavan sopivan vastakkaiselle sukupuolelle. Miehet suhtautuivat vastaaviin toimenpiteisiin naisia kriittisemmin.

Kyselyn mukaan 53 prosenttia miehistä turvautuu johonkin kauneuskikkaan, kuten kulmakarvojen hoitoon (15 prosenttia vastanneista), peitevoiteen käyttöön (7 prosenttia vastanneista) tai hiusten värjäämiseen (7 prosenttia vastanneista).

Miehet suhtautuvat naisia suopeammin steroidien tai lihaksia kasvattavien proteiinivalmisteiden käyttöön. Steroidien käyttöön suhtautui suopeasti 23 prosenttia. Proteiinivalmisteita voisi käyttää 44 prosenttia vastanneista.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja