Mestarikartturi opastaa Valtteri Bottasta rallin saloihin, otti F1-kuskin tarjouksen nopeasti vastaan – ”Ei tarvinnut kauaa harkita”

Timo Rautiainen Valtteri Bottaksen kartturiksi –"Ei tarvinnut kauaa harkita" 2:18
Katso videolta, miten Valtteri Bottaksen perehdytys rallin saloihin on sujunut.

Maailmanmestaruuden Marcus Grönholmin kartturina kahdesti voittanut Timo Rautiainen toimii Valtteri Bottaksen aisaparina tammikuun lopussa ajettavassa Tunturirallissa.

F1-radoilla vauhtinsa näyttänyt Bottas hyppää ensimmäistä kertaa urallaan ralliauton ohjaksiin. Rautiainen päätyi Bottaksen kartturiksi Marcus Grönholmin kautta, jolta Bottas oli tiedustellut kyseistä mahdollisuutta.

– Bottas oli tiedustellut sitä jo aikaisemmin kesällä, kun rupesi ylipäätänsä suunnittelemaan sitä, miten tällainen kuvio voidaan toteuttaa. Valtteri otti yhteyttä vasta pari kuukautta sitten, jolloin sovimme yksityiskohdista ja suostuin. Ei tarvinnut kauaa harkita, Rautiainen kommentoi MTV Urheilulle.

Bottaksella ei ole suurta kokemusta ralliautoiluista, joten Rautiainen on toiminut suomalaiskuskin mentorina opastaen Bottasta niin rallin kuin nuotituksenkin saloihin. Suuria tavoitteita ei kaksikko ole itselleen asettanut.

– Sanoin Valtterille, että meidän tavoitteenamme on ajaa puhdas kisa, eikä käydä hangessa ja tulla maaliin.

Lue myös:

    Uusimmat