Mersulla on Maybach, mutta mitäs Audille keksittäisiin? Kaikkein överein A8 saa historiallisen lisänimen

Tässä on seuraavan sukupolven Audi A6 4:37

Audi aikoo tuoda ylellisimmän luksusmallinsa huipulle Mersun Maybachin kaltaisen varustelutason. Se kantaa nimeä Horch.

Pääkuvan video

Lippulaivan pikkuveli: Tässä on uuden sukupolven Audi A6

Oletko koskaan miettinyt, miksi Audin logossa on neljä rengasta? Ne kuvastavat niitä neljää automerkkiä, jotka muodostivat aikoinaan Auto Unionin – yhtiön, joka nykyisin tunnetaan Audina.

Autovalmistajat olivat Audi, DKW, Wanderer sekä Horch. Näistä viimeisimpänä mainittu on tekemässä paluun Audi A8:n kaikkein ylellisimpänä varustelutasona. Kyseessä on jokseenkin samanalainen ratkaisu, jonka Mercedes-Benz on tehnyt Maybach-nimen kanssa.

Mersu yritti pitkään luoda Maybachista omaa, ainakin jollain tavalla itsenäistä brändiä, mutta on sittemmin kuopannut nämä suunnitelmat ja tyytynyt käyttämään Maybachia vain kaikkein ökyimpien varustelutasojensa nimenä.

Herra Horch menetti oikeuden nimeensä 

Vuonna 1904 perustettu Horch oli tunnettu ja arvostettu luksusautovalmistaja, joka kilpaili muun muassa Daimlerin Mercedeksien sekä Benzin mallien kanssa. Horch pysyi itsenäisenä valmistajana lähes kolmen vuosikymmenen ajan, mutta 1930-luvun lama pakotti sen ja aiemmin mainitut kolme muuta itsenäistä merkkiä yhdistämään voimansa ja luomaan Auto Unionin.

Edustus-Horchien valmistus hiipui 1940-luvulla, kun Saksan armeijan ajoneuvotarpeet haukkasivat leijonanosan Auto Unionin tuotantokapasiteetista. Toisen maailmansodan jälkeen Horchin tehtaat jäivät Itä-Saksan alueelle, jossa tuotantoa jatkettiin aina vuoteen 1959 asti. 

Mutta miksi Audi on päättänyt ottaa käyttöön erityisesti hieman rujolta kuulostavan Horchin eikä esimerkiksi kauniimpaa Wanderer-sanaa? Syy löytyy Horchin ja Audin historiasta.

August Horch (1868–1951) ei nimittäin perustanut pelkästään omaa nimeään kantavaa automerkkiä, vaan hän on myös Audin perustaja. Hän sai lähtöpassit Horchista vuonna 1909, mutta jo seuraavana vuonna oli pystyssä Audi Automobilewerke.

Horch on yläsaksan murretta ja kääntyy suomeksi parhaiten muotoon kuuntelehan. Koska Horch-nimi jäi potkujen myötä hänen entiselle yhtiölleen, päätyi herra Horch lähimpään latinankieliseen vastineeseen audi

Horch herää henkiin uudessa A8:ssa

Audia lähellä olevat lähteet ovat kertoneet Automotive Newsille, että Horch debytoi A8-mallistossa seuraavan kevyen kasvojenkohotuksen yhteydessä eli 2–3 vuoden kuluttua.

Kaikkein ylellisimmin varusteltu A8 tulee kantamaan Horchin logoa tarkkaan harkituissa yksityiskohdissa.

Lue myös:

    Uusimmat