Merihenkisen terassin kruunaa järvimaisema

Terassi on mökkimaailman napa. Sieltä löytyy murua rinnan alle, lipilapit jalkaan ja kaide, johon viskata märät pyyhkeet. Arki terassilla on aivan erilaista kuin mitä kuvat sisustuslehdissä antavat ymmärtää. Se on parempaa.

Kangasalta mökkitonttinsa löytänyt pariskunta halusi terassistaan koko perheen oleskelutilan. Nelihenkinen perhe nauttii terassilla kesäiset ateriat laineiden liplatus musiikkinaan. Kun mökille saapuu vieraita, tapahtuu kaikki terassilla. Alkujuomat kilautetaan, salaatteja nautitaan ja isäntäparin savustamaa kalaa nautiskellaan. Välillä avataan keraamisen viinisäiliön hanaa ja taas maistellaan.

Merta rakastava pariskunta ei olisi ikipäivänä osannut kuvitella ihastuvansa järvenrantatonttiin. Löytäminen ja paikkaan rakastuminen tapahtuivat kuitenkin lähes yhtä aikaa ja meri onkin tuotu mökille rekvisiitan muodossa. Terassin kaidetta koristaa rento köysipari, talon seinälle on aseteltu vanha kalaverkko ja muita kalastajan välineitä. Kyltin mukaan perhe löytyy rannalta ja niinhän se useimmiten löytyykin.

Terassilla tupakoivat ystävät saavat eteensä virkatulla päällisellä peitetyn kurkkupurkin. Rumat tumpit pysyvät päällisen alla piilossa, samoin hajut tiiviin kannen alla. Idean soisi laajenevan myös kaupunkikäyttöön sisäpihojen ja takaovien tupakkapaikoille. Purkille virkataan palttoo mittojen mukaan, pienen purkin päällinen syntyy yhdessä illassa.

Terassilta löytyy pieniä sisustettuja nurkkauksia, kuten pieni naulakko peileineen. Peilistä heijastuu vanha soutuvene, jolla perhe ensimmäistä kertaa pääsi mökkitonttiinsa tutustumaan. Vene pääsi maihin eläkkeelle, kun mökille rakennettiin tie. Pihapiirissä tosin odottaa vesille pääsyä kolme muuta venettä.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja