Mercedes-pomo paljasti: Valtteri Bottaksen jatkosopimus ei varmistu tutussa paikassa – kohtalo auki vielä pitkään!

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan saksalaistalli ei aio tehdä päätöksiä kuljettajavalintojensa suhteen aivan lähiaikoina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alkukaudella MM-sarjaa ylivoimaisesti dominoineen Mercedeksen riveistä brittikuski Lewis Hamilton on sopimuksen alla myös ensi kauden osalta. Sen sijaan suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen jatko on yhä kysymysmerkki.

Ja se on sitä vielä usean viikon ajan.

– Emme halua ottaa paineita siitä, että meidän pitäisi tehdä kuljettajapäätöksiä ennen kesätaukoa, Wolff sanoi Speed Weekille.

F1-sarja vetäytyy tauolle elokuun alussa, Unkarin GP:n (2.-4.8.) jälkeen. Sitä seuraava kisa on Belgiassa (30.8-1.9.).

Näin ollen Bottaksen jatkosopimus ei varmistu tutussa paikassa, eli Hockenheimissa. Saksan GP kun ajetaan ennen kesätaukoa, 26.-28.7. Kahtena edellisvuonna Mercedes on julkistanut suomalaisen jatkon nimenomaan tallin kotikisan yhteydessä.

Wolffin kommentti on muutenkin mielenkiintoinen, sillä kyseinen kesätauon ajankohta on ollut tuoreeltaan esillä toisen kuvion yhteydessä. Espanjalaislehti Marca uutisoi aiemmin, että Red Bullin Max Verstappen voisi irrottautua nykyisestä sopimuksestaan ennakoitua aiemmin, mikäli hän ja Red Bull eivät pysty voittamaan viimeistään Unkarissa.

Red Bull ei ole pystynyt tarjoamaan Verstappenille voittavaa autoa, minkä myötä nuorta hollantilaista on spekuloitu muun muassa Mercedekselle.

Alkukauden aikana Mercedeksen toisen kisakuljettajan paikalle on yhdistetty myös ranskalaista Esteban Oconia, joka jäi täksi kaudeksi ilman tallipaikkaa. Ocon kuuluu Mercedeksen ohjelmaan ja on tällä hetkellä saksalaistallin varakuljettaja.

Viime viikkoina Oconia on yhdistetty Renaultille.

– Esteban on herättänyt kiinnostusta joissakin talleissa. Mutta emme halua luopua hänestä helpolla, Wolff pyöritteli ja lisäsi perään:

– Mutta jos emme pysty tarjoamaan hänelle paikkaa, niin meidän pitää antaa hänen lähteä muualle. 

Lue myös:

    Uusimmat