Mercedes paljasti: Valtteri Bottaksen kisa oli saamassa herkullisen käänteen – sitten kaikki meni pieleen

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli tekemässä kovaa nousua Bahrainin GP:n aikana, kunnes pieni epäonni pilasi kaiken. Mercedes paljasti, että sen analyysin perusteella Bottas olisi kytännyt toisen varikkopysähdysten yhteydessä ohitusta kisassa toisena olleesta Red Bullin Max Verstappenista.

Mercedes julkaisi keskiviikkona Bahrainin GP:n analyysinsä. Siinä Mercedeksen tekninen johtaja James Allison vastasi kysymykseen siitä, että olisiko Valtteri Bottasta käytetty pitämään Red Bullin Maxia Verstappenia takanaan, jotta kisaa johtanut Lewis Hamilton olisi päässyt karkuun.

– Vastaus on, että ei, Allison aloitti.

– Valitsimme pysähdykselle kierroksen, joka antoi Valtterille parhaan mahdollisuuden päästä Maxin ohitse. Valtterilla oli vielä käytössä kovan seoksen rengassetti ja Red Bull oli hermoillut pidempien vetojen kanssa. Lewis onnistui jo ohittamaan Maxin ensimmäisen pysähdyksen aikana. Tiesimme, että kun Valtteri otetaan valitulla kierroksella sisään, se vie Maxin dilemman äärelle. Valtterin ei olisi tarvinnut ajaa kuin pari hyvää kierrosta uusien renkaiden kanssa ja hän olisi ollut jo sillä iskuetäisyydellä, että hän olisi voinut ohittaa Maxin. Täten Maxin olisi pitänyt tulla varikolle, jotta hän olisi pystynyt puolustamaan asemaansa Valtteria vastaan. Ja samalla Valtteri olisi vähintäänkin päässyt taistelemaan Maxin lähelle, Allison jatkoi.

Suunnitelma meni pieleen, kun yksi Mercedeksen mekaanikoista möhläsi varikkopysähdyksen yhteydessä. Pieni virhe johti siihen, että Bottaksen auton oikea etupyörä ei lähtenyt toivotulla tavalla irti, ja pysähdys venyi yli 10 sekuntia pidemmäksi kuin sen piti kestää.

– Se oli todellinen harmi, koska Valtteri oli äärimmäisen hyvässä vauhdissa. Eikä Valtteri luovuttanut tuon jälkeen. Hän jatkoi erittäin hyvässä tahdissa. Harmi, ettemme nähneet, mitä tuo strateginen ratkaisu olisi voinut tuoda kisaan, Allison sadatteli.

Bottas oli lopulta Bahrainissa kolmas. Suomalaiskuski ajoi kisan nopeimman kierroksen ylimääräisen varikkopysähdyksen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat