Mercedes-Benzin nimimuutoksille jatkoa

Mercedes-Benz ilmoitti viime vuoden lopulla muuttavansa automalliensa nimeämistä. Pääasiassa muutokset tapahtuvat sukupolven vaihdoksen yhteydessä ja nyt on vuorossa kompakti katumaasturi GLC, joka ennen tunnettiin nimellä GLK.

GLK:hon verrattuna auto on kasvanut joka suuntaan. Pituutta on tullut lisää 120 ja leveyttä 50 milliä, minkä lisäksi akseliväli on kasvanut 118 milliä. Kasvaneet mitat lupaavat hyvää sisätiloille, jotka olivat GLK:ssa luokassaan pienet. Myös tavaratilat on kasvanut ja on perusmuodossaan nyt 550 litraa ja laajennettavissa 1600-litraiseksi.

GLC on muotoilullisesti huomattavasti edeltäjäänsä pyöreälinjaisempi. Ulkonäköön pystyy vaikuttamaan valitsemalla kolmesta eri korisarjasta. Vaihtoehtoina ovat perusmallin suuremmat lähestymis- ja jättökulmat omaava off-road-malli ja urheilullisempi AMG-versio. Sisätiloissa keskikonsoli noudattelee C-sarjassa esiteltyä klassisen hillittyä linjaa.

Viihdejärjestelmän käyttö tapahtuu keskikonsolista löytyvällä rullalla ja sen päällä olevalla kosketuslevyllä.

Uusi GLC tulee alkuun tarjolle kahdella dieselillä tehoiltaan 125 ja 150 kW (170 ja 204 hv) sekä yhdellä 155 kW (211 hv) tehoisella bensakoneella. Mallien kulutus- ja päästöluvut ovat tippuneet 12-19 prosenttia vastaaviin edeltäjiin verrattuna ja kaikki mallit täyttävät Euro 6-päästönormit. Kaikki mallit on varastettu jatkuvalla 4Matic-nelivedolla, jonka vetosuhde on lievästi takavetopainotteinen suhteella 45:55. Vaihteistona on vakiona uusi yhdeksänvaihteinen 9G-Tronic-automaattivaihteisto.

Ensi vuoden alussa mallisto laajenee GLC 350 e 4Matic -hybridillä, jossa yhdistyy 211-hevosvoimainen polttomoottori ja 116-hevosvoimainen sähkömoottori. Pelkällä sähköllä on mahdollista ajaa hieman yli 30 kilometriä ja tämän mallin CO2-päästöt ovat 60 g/km.

GLC on varustettu ajotilanteen mukaan säätyvällä Agility Control -alustalla, ja luokassaan ainoana tarjolla on myös ilmajousitus. Autoon tarjotaan myös erilaisiin maasto-olosuhteisiin optimoiduilla ajomoodeilla varustettua Off-Road Engineering -pakettia. Vakiovarustelusta löytyy laaja kattaus C-, E- ja S-sarjalaisista tuttuja turvavarusteita ja lisävarustelistalta on mahdollista poimia uusimmat kuljettajaa auttavat aktiiviset järjestelmät.

Uuden GLC:n myynti alkaa syyskuussa ja hinnat vahvistetaan kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat