Mestarien liiga -jätit sekaisin suurotteluiden edessä – "Pelaajat eivät välttämättä itsekään tiedä, miten tätä peliä pitäisi pelata"

7:18
Videolla C Moren asiantuntija Petri Pasanen ennakoi edessä olevia Mestarien liigan ratkaisuvaiheita.

Mestarien liigan ratkaisuvaihe on tänä vuonna monella tavalla poikkeuksellinen. Kun ennen koronavirustaukoa kesken jääneet neljännesvälierät on perjantain ja lauantain jälkeen pelattu, kahdeksan parasta joukkuetta siirtyvät Lissaboniin. Siellä puolivälierien ja välierien jatkoonmenijät ratkaistaan yksittäisissä otteluissa keskiviikosta 12.8. alkaen.

C Moren asiantuntijan Petri Pasasen mukaan heinäkuussa päättyneiden kansallisten sarjojen perusteella suurimman vaikutuksen teki Bundesliigan voittoa jälleen juhlinut Bayern München. Saksalaisjätti on jo käytännössä kahdeksan parhaan joukossa, kun se löi Chelsean neljännesvälierien avausosassa Lontoossa tylysti 3-0.

– Bayernin pelaamisen taso oli (loppukaudella Bundesliigassa) joka pelissä korkea, eikä se ollut yhden tai kahden pelaajan varassa. Jos taas mietitään yllättävämpiä nimiä, tässäkin studiossa paljon huudettu Atalanta iskee yhä maaleja pelistä toiseen. Heidän ja PSG:n välinen kohtaaminen tulee olemaan minulle suurin ottelu puolivälierissä, Pasanen arvioi.

Kauden sensaatiojoukkueisiin kuuluva Atalanta sijoittui Serie A:n lopputaulukossa kolmanneksi. Se pudotti maalijuhliksi yltyneissä neljännesvälierissä Valencian yhteismaalein 8-4. Joukkue on tuon jälkeen kokenut kuitenkin massiivisen menetyksen, kun Valenciaa vastaan kahdessa ottelussa neljästi iskenyt ja koko kaudella 15 maalia tehnyt keskikenttäpelaaja Josip Ilicic, 32, on sivussa. Italialaismedia on kertonut Ilicin kärsivän masennuksesta.

Yhdeksättä perättäistä Italian mestaruutta heinäkuun lopussa juhlinut Juventus on kysymysmerkki. Vanha rouva hävisi neljännesvälierien avausosassa vieraskentällä Lyonille maalein 0-1. Serie A:n vuoden pelaajaksi hiljattain valitun Paulo Dybalan ja supertähti Cristiano Ronaldon välille on kuitenkin syntynyt Juventuksen hyökkäyksessä kemiaa, joka voi kantaa italialaisseuran lyhytjännitteisessä lopputurnauksessa pitkälle.

– Juventukseen on sijoitettu valtavat summat rahaa vain sen takia, että se voittaisi Mestarien liigan. Serie A:n viimeiset kierrokset kuitenkin osoittivat, ettei joukkueen pelillinen puoli ole kunnossa. Pelaajat eivät välttämättä itsekään tiedä, miten tätä peliä pitäisi pelata. Väittäisin, että Maurizio Sarrin asema päävalmentajana on uhattuna, jos Mestarien liigan voittoa ei tule. Lyon ei ole suupala, mutta ei myöskään kaikista vaikein vastustaja, Pasanen analysoi.

Koronavirustauon jälkeen La Ligassa kompastelleen Barcelonan jatkopaikka ei ole Pasasen mukaan uhattuna, vaikka joukkue lähtee toiseen osaotteluun allaan 1-1-tasapeli Napolin kanssa. Pitkää tarinaa hän ei katalonialaisseuralle kuitenkaan kirjoita.

– On vaikeaa nähdä, että Barcelona voittaisi tätä kilpailua. Peli on ollut niin sekaisin. Joukkueen sekasortoisesta tilasta kentän ulkopuolellakin tulee sellaisia viestejä, etten usko Barcelonan juhlivan Lissabonissa mestaruutta – vaikka Lionel Messi on mukana terveenä.

Mestarien liigan loppuottelu pelataan elokuun 23. päivä.

Mestarien liigan neljännesvälierien aikataulut ja TV-ohjelmatiedot:

Manchester City - Real Madrid

perjantai 7.8.
Jalkapallostudio kello 21.00
Ottelu kello 21.55

C More Sport 1

Juventus - Lyon

perjantai 7.8.
kello 21.55

C More Sport 2

Barcelona - Napoli

lauantai 8.8.
Jalkapallostudio kello 21.00
Ottelu kello 21.55

C More Sport 1

Bayern München - Chelsea

lauantai 8.8.
kello 21.55

C More Sport 2

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja